LEPE VESTI ZA BEOGRADSKE ŠKOLARCE: Letnji raspust će biti lepši nego ikad, evo i zbog čega

 
  • 1

Tokom leta biće podeljeno 2000 vaučera gde će deca potpuno besplatno u 11 beogradskih klubova moći da se bave plivanjem

Tokom protekle zime Sekretarijat za sport i omladinu imao je pilot projekat u kome su plivački i vaterpolo klubovi obavljali obuku u plivanju. Od hiljadu vaučera koje je Sekretarijat podelio, čak 880 građana ih je iskoristilo i njihova deca danas znaju da plivaju, rekao je gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

Tokom leta podelićemo više od 2.000 vaučera gde će deca potpuno besplatno u 11 beogradskih klubova moći da se bave ovim sportom. Pored ulaska na bazene sa đačkom knjižicom sredom, ove godine će deca na Adi Ciganliji moći istog dana besplatno da koriste bicikle i rolere čime želimo decu da motivišemo da se više bave sportom. U saradnji sa Hipodromom i konjičkim klubom "Potkovica” omogući ćemo deci ometenoj u razvoju da ponedeljkom, sredom i petkom mogu besplatno da jašu, kao i da se bave streličarstvom i atletikom. O tome smo obavestili sve specijalne škole i očekujemo da to pravo iskoristi više od 300 dece, a utorkom i četvrtkom smo za sve druge obezbedili da mogu da se bave istim aktivnostima. Tu su i omladinski programi, gotovo 38 udruženja je prošlo na konkursu sa svojim edukativnim programima koji će biti besplatni i gde će steći nova znanja i veštine – rekao je Slavko Gak, dodavši da nastavljaju da traju i svi drugi tradicionalni sportski programi, škole fudbala, košarke, rukometa i drugi.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Gak je istakao da Sekretarijat za sport i omladinu konstatno obavlja kontrolu svih aktivnosti i da reaguje na bilo kakvu nepravilnost u sprovođenju programa, pozvavši roditelje da prijave svaku nepravilnost koju primete.

Veoma je bitno da stručni ljudi rade na tim programima i od 2014. godine kontrolom smo dobili na kvalitetu programa i za to imamo veoma pozitivnu reakciju roditelja. Naš budžet za ove namene je povećan 100 posto u odnosu na 2013. godinu i činimo sve napore da što više dece uzme učešće u sportskim programima. Potražnja je velika i mi se trudimo da dopremo do svakog i podignemo nivo sportskih aktivnosti kod dece na zavidan nivo – istakao je Slavko Gak.

(Telegraf.rs)

Video: Godišnjica rođenja Pupina i Andrića obeležena na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    13. jun 2016 | 01:32

    Pohvalno ali sve to je uzalud ako im ne omogucite da se besplatno sa voze gradskim saobracajem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA