VELIKI PLANOVI ZA BEOGRADSKU OPŠTINU: Goran Vesić primio predstavnike Društva za ulepšavanje Vračara!

 
  • 3

Goran Vesić je najavio da će Grad Beograd ubuduće komunicirati sa građanima ove opštine upravo preko Društva za ulepšavanje Vračara, kako bi se vodila neka vrsta javne rasprave

Gradski menadžer Goran Vesić primio je danas u Starom dvoru predstavnike Društva za ulepšavanje Vračara, predstavio im projekte koje će Grad Beograd sprovesti na toj opštini, i najavio buduće zajedničko delovanje.

GRAD UVAŽIO ZAHTEVE STANARA CETINJSKE ULICE: Bučni lokali biće iseljeni (FOTO)

Vesić je zahvalio Društvu na entuzijazmu pokazanom poslednjih godina kako bi se Vračar uredio, istakavši da je to društvo specifično ne samo u Beogradu i Srbiji, već i u regionu.

- Ne postoji nijedno ovakvo društvo, ne samo u Beogradu nego i u Srbiji, koje se na ovaj način bavi uređenjem svoje opštine. Istorija Vračara je vezana za ovo društvo, zbog čega je njegovo obnavljanje koje ste uradili pre nekoliko godina još značajnije - rekao je Vesić.

STARO SAJMIŠTE USKORO POSTAJE MEMORIJANI CENTAR: Počinje rekonstrukcija centralne kule

Prema njegovim rečima, Grad Beograd će pomoći rad ovog društva podrškom projektima, posebno da se utvrdi pravni status zgrade Društva na Cvetnom trgu, navodi se u saopštenju gradske Službe za informisanje.

- Tražimo pravni način da se Grad Beograd upiše kao vlasnik tog objekta kako bi Društvo za ulepšavanje Vračara ponovo dobilo svoju zgradu na korišćenje, koju je svojevremeno izgradilo i koja im pripada - rekao je gradski menadžer.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Takođe, kako je najavio, Grad Beograd će stati i iza određenih projekata tog društva, kao što je inicijativa da se kuće koje imaju istorijski značaj na toj opštini obeleže adekvatnim pločama.

- Razgovarali smo o uređenju Slavije, Njegoševe ulice i njenog pretvaranja u pešačku zonu. Takođe o najavljenom uređenju Kalenić pijace i proširenju Makenzijeve i Ulice Bore Stankovića, kao i o nastavku radova u Južnom bulevaru -  istakao je Vesić.

On je najavio da će Grad Beograd ubuduće komunicirati sa građanima ove opštine upravo preko Društva za ulepšavanje Vračara, kako bi se vodila neka vrsta javne rasprave.

Beograd će ponovo dobiti ulice MARŠALA TOLBUHINA i GENERALA ŽDANOVA!

Na taj način Vračarci će biti u prilici da daju svoje mišljenje, kako o velikim infrastrukturnim projektima tako i o onim manjim kao što je uređenje urbanih džepova ili postavljanje spomen-ploča i bista zaslužnim građanima, istakao je Vesić.

On je zahvalio Društvu što će zajedno sa Gradom Beogradom učestvovati u akciji obezbeđivanja sredstava za rekonstrukciju Treće beogradske gimnazije.

Panorama Beograda snimana dronom Printskrin: YouTube/Djordje Jojkic

Deo sredstava može da obezbedi grad, deo republika ali ideja je da Grad Beograd zajedno sa Društvom pokrene akciju prikupljanja donatorskih sredstava za rekonstrukciju gimnazije.

Vesić je istakao da očekuje da mnogo bivših đaka, kao i društveno odgovornih kompanija učestvuje u obnovi ove gimnazije.

Gradski menadžer i violinistkinja iz Knez Mihailove pozivaju donatore da pomognu mlade talente

Generalni sekretar Društva za ulepšavanje Vračara Aleksandar Arsenijević istakao je da to društvo prihvata poziv Grada Beograda za saradnju, „jer smo uvideli da je sadašnjim čelnicima grada, a pre svih Goranu Vesiću, stalo do razvoja Beograda i opštine Vračar”.

- Društvo će uložiti dobru volju i stručno znanje u cilju unapređenja kvaliteta života na Vračaru - istakao je Arsenijević podsetivši da je društvo za ovaj kratak period od obnove otkrilo nekoliko značajnih bista istaknutim Vračarcima, poput glumaca Zorana Radmilovića i Petra Kralja i održavalo redovne tribine - navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Video: Održana akcija civilno-vojne saradnje "Otvoreni dan"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    17. maj 2016 | 08:47

    Resite problem Roma ,i deponije smeca u Gojsvordijevoj 4 - pre zaraze.To je bitnije nego "sminkanje', i postavljanje ploca,koje ce u roku od 24 h postati - "sekundarne sirovine"...

  • Dag

    17. maj 2016 | 14:40

    Najveca ironija ,je sto se "Drustvo" nalazi ,na nekada ,zaista- "Cvetnom trgu",koji nas sada ispunjava, svojom - prazninom... (Uzgred,na njemu se nalazio, jedan od retkih javnih WC-a.Zvuci smesno,dok ne - prigusti.)...

  • DJURA

    16. maj 2016 | 17:53

    Kako ga divno sredjuju,vidi se po Cvetnom trgu,pun je cveca......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA