Namirnice za Uskršnju trpezu, sa beogradskih pijaca bezbedne

  • 0

Uzorkovanje i analizu obavio je Naučni institut za veterinarstvo Srbije.

Metodom slučajnog uzorka, dana 15. aprila 2016. godine, uzorkovani su: konzumna kokošija jaja, zelena salata, jabuka, beli sir, kajmak, sveža pileća krilca, batak i karabatak, dimljeno goveđe meso, svinjska pršuta, suva kobasica i rebra na pijacama "Kalenić", "Skadarlija", "Zeleni venac", "Blok 44" i "Zemun".

Foto: Promo Foto: Promo

Uzorkovani poljoprivredni proizvodi i namirnice animalnog porekla ISPUNjAVAJU SVE uslove utvrđene Zakonom o bezbednosti hrane i svim pravilnicima donetim u skladu sa ovim Zakonom, pokazuju rezultati laboratorijskih ispitivanja namirnica na svežinu, miris, ukus i izgled proizvoda, ukupan broj mikroorganizama i kontrolu na prisustvo pesticida i bakterija: Salmonella spp, Listeria monocytogenes, enterobacteriaceae, E.coli i koagulaza pozitivne stafilokoke.

Gradske pijace sve pomenute analize sprovode u interesu bezbednosti građana, koji se u vreme Uskršnjih praznika intenzivno snabdevaju namirnicama sa beogradskih pijaca.

Pozivamo domaćice da posete beogradske pijace i blagovremeno pripreme Uskršnju trpezu, nabavkom svežih kokošijih jaja po ceni od 6,00 do 15,00 dinara, zelene salate od 20,00 do 50,00 dinara, sira od 250,00 do 500,00 dinara, kamjaka od 600,00 do 800,00 dinara, pilećih krilca i bataka po ceni od 200 do 350, dimljenog goveđeg mesa od 1000,00 do 1600,00 dinara, svinjske pršute od 800,00 do 1200,00 dinara, suve kobasice od 600,00 do 800,00 dinara, rebara od 600,00 do 700,00 dinara, kao i raznovrsnih boja i sličica za Uskršnja jaja.

Vredni poljoprivredni proizvođači sa beogradskih pijaca Vas očekuju sa bezbednim proizvodima i povoljnim cenama.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA