Puštena u rad savremena linija za PRANJE SVIH TIPOVA TRAMVAJA! (FOTO)

 
  • 3

Grad iz dana u dan i iz nedelje u nedelju radi na popravljanju kvaliteta javnog gradskog prevoza

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas Saobraćajni pogon GSP-a "Centrala” na Novom Beogradu, gde je puštena u rad nova savremena linija za pranje svih tipova tramvaja.

On je tom prilikom naglasio da ova investicija, vredna 80 miliona dinara, potpuno menja način na koji se peru tramvaji u GSP-u jer od 1988. godine, kada je napravljena, u ovu perionicu se ništa nije ulagalo.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Ova oprema je najsavremenija i siguran sam da će građani biti zadovoljni kada vide čiste tramvaje na ulicama - rekao je Siniša Mali, koji je podsetio da je prošle nedelje otvoren novi parking za autobuse, koji neće više biti parkirani u blatu i rupama, već na novom asfaltiranom prostranom parkingu.

Prema njegovim rečima, grad iz dana u dan i iz nedelje u nedelju radi na popravljanju kvaliteta javnog gradskog prevoza.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Naš je plan da ove godine preuredimo Pogon „Kosmaj”, kao i da sredimo dispečerski centar u GSP-u, što je važna podrška kvalitetu saobraćaja u Beogradu. Vrlo brzo ćemo ići sa tenderom za novih deset solo autobusa i polako, ali sigurno GSP staje na svoje noge. U skladu sa finansijskom situacijom ulažemo u neke stvari koje su decenijama bile zapostavljane, a sve kako bi naši građani bili zadovoljni - naglasio je Mali, koji je najavio da uskoro sledi i modernizacija 60 tramvaja koji voze građane već 32 godine i u koje bi trebalo da se instaliraju klime, brojači putnika i internet.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Mali je dodao da će 30 posto tramvaja dnevno moći više da prolazi kroz ovu liniju, koja je prva ovakve vrste u Srbiji jer štedi šest miliona litara vode.

- Nadam se da će Grad Beograd biti dobar primer i drugim lokalnim samoupravama, ali i da smo pokazali građanima Beograda koliko brinemo o kvalitetu javnog prevoza u gradu - naglasio je gradonačelnik Beograda.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Direktor JKP GSP „Beograd” Željko Milković istakao je da se ovo javno preduzeće neće zaustaviti na ovim investicijama i da će dalje raditi na poboljšanju uslova rada svojih radnika, ali i na kvalitetu javnog prevoza i dodao da se ovim sistemom reciklira čak 75 odsto vode.

- Nastojaćemo da ovakve sisteme obezbedimo i za druge pogone i nadam se da će građani biti zadovoljni rezultatom - rekao je Milković.

(Telegraf.rs)

Video: Ministar Lončar obišao Klinički centar Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    18. april 2016 | 16:19

    Jos samo ukinuti BUS PLUS naplatu karata i vratiti u nadleznost GSP.i to bi onda bilo to. Ovako nikako ne ide i nezna se u cijim dzepovima ide lova od naplate karata

  • Gile

    18. april 2016 | 16:26

    I električni wc na okretnicama za šofere, a ne u prirodu.

  • Сликање

    18. april 2016 | 18:44

    А, унутрашњост трамваја?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA