BEOGRAD PONOSAN NA PARAOLIMPIJCE: Dodeljene nagrade najboljim sportistima! (FOTO)

 
  • 0

Ove godine izdvojeno je više sredstava nego prošle za finansiranje sportskih aktivnosti i to oko 4,8 miliona dinara

Grad Beograd ponosan je na paraolimpijce i radovaće se svakoj novoj osvojenoj medalji, rekao je danas gradski menadžer Goran Vesić na godišnjoj svečanosti Paraolimpijskog komiteta Srbije.

On je tom prilikom ženskom stonoteniskom timu uručio nagradu za najuspešniji tim u protekloj godini i za osvojenu srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u stonom tenisu, dok je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić dodelio priznanje najuspešnijoj sportistkinji, aktuelnoj evropskoj prvakinji u stonom tenisu Borislavi Perić Ranković.

- Ove godine izdvojeno je više sredstava nego prošle za finansiranje sportskih aktivnosti i to oko 4,8 miliona dinara, što pokazuje da i u vreme štednje grad daje na značaju svemu onome što vi radite. S druge strane, nastojimo da što više Beograd prilagodimo osobama sa invaliditetom i veoma smo blizu cilju da se u glavnom gradu postavi i stota rampa u stambenim zgradama. Na tome se neće stati jer se osobama sa invaliditetom prilagođava i javni prevoz, sve državne institucije, javna preduzeća - kazao je Vesić.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Na taj način grad pokazuje koliko vodi računa o svim sugrađanima, istakao je Vesić, i poručio sportistima da će i ubuduće grad vrednovati svaki njihov uspeh.

Ministar Vanja Udovičić je rekao da su medalje paraolimpijaca podstrek i obaveza za državu, ali i poruka mladima da se uključe u sistem sporta. On je precizirao da u Srbiji deset odsto stanovništa čine osobe sa invaliditetom, te da je zadatak svakog pojedinca da napravi ambijent za inkluziju.

Uspehe naših sportista pozdravili su i predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović i poverenica za ravnopravnost građana Brankica Janković.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Za najuspešnijeg sportistu proglašen je aktuelni svetski prvak u bacanju čunja Željko Dimitrijević, dok je najuspešniji trener u 2015. selektor stonoteniske reprezentacije Zlato Kesler.

Specijalna priznanja Paraolimpijski komitet Srbije dodelio je Vanji Udovičiću, Banci „Intesa” i Internacionalnom obrazovnom sistemu „Ruđer Bošković”.

(Telegraf.rs)

Video: Održana akcija civilno-vojne saradnje "Otvoreni dan"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA