BEOGRAD DOBIJA 20 NOVIH AUTOBUSA: Vozila stižu u septembru

 
  • 0

- Deset po deset autobusa i vrlo brzo ćemo biti blizu cilju da zamenimo vozni park u narednih četiri do pet godina - poručio je Siniša Mali

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas potpisivanju ugovora o isporuci 20 solo niskopodnih autobusa u JKP GSP "Beograd". Ugovor su potpisali direktor JKP GSP "Beograd Željko Milković, direktor A. D. "Ikarbus" Aleksandar Vićentić i zastupnik lizing kuće "S-Leasing d.o.o." Bojan Vračević, a prisustvovao je pomoćnih gradonačelnika Borko Milosavljević.

Gradonačelnik je rekao da je potpisivanje ugovora o nabavci još 20 autobusa, koji će biti isporučeni u septembru i novembru, još jedan korak ka konsolidaciji GSP-a kao i korak ka povećanju efikasnosti i kvaliteta javnog prevoza. Vrednost ove nabavke je 3,7 miliona evra, a finansira je GSP, Grad Beograd uz usluge lizing kuće "S-Leasing d.o.o.".

- Prošle godine smo nabavili 30 autobusa "ikarbus-mercedes", u junu očekujemo isporuku pet električnih autobusa, a dobili smo i 28 tramvaja i deset prikolica od grada Bazela. Do kraja godine imaćemo još dve nabavke, za deset solo autobusa i za 12 školskih autobusa, čime ćemo završiti jedan deo obnove voznog parka ovog saobraćajnog preduzeća - rekao je Mali, pa nastavio:

- Svi ovi autobusi će imati bežični internet, brojače putnika, video-nadzor, klima-uređaje. Dakle, potpuno pratimo nove standarde koje smo definisali zajedno s novom mrežom linija i promenjenom tarifnom politikom koja podrazumeva smanjenje cena prevoza, ali i GSP "stavlja na zdrave noge" - poručio je gradoačelnik i dodao da su to mere kojima se povećava kvalitet javnog prevoza, ali i GSP "stavlja na zdrave noge".

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Prema njegovim rečima, sa GSP-om se radi i na smanjenju troškova, kao i poboljšanju efikasnosti i organizacije rada. Posvetili smo se najvećem gradskom preduzeću koje zapošljava skoro 6.000 ljudi, jer građanima Beograda moramo da obezbedimo kvalitetan i efikasan javni prevoz, naveo je gradonačelnik.

- Deset po deset autobusa i vrlo brzo ćemo biti blizu cilju da zamenimo vozni park u narednih četiri do pet godina. Na svakih nekoliko meseci ćemo nabavljati neka vozila kako bismo održali kontinuitet obnove voznog parka GSP-a  - naglasio je Siniša Mali i zahvalio lizing kući koja je, kako je rekao, pronašla interes da finansira nabavku 20 autobusa, što je pokazatelj da se vraća poverenje finansijskih kuća u funkcionisanje grada Beograda.

On je naveo da želi i da podstakne "Ikarbus" da nastavi s dobrim radom, jer Beograd pomaže domaća preduzeća tako što od njih nabavlja vozila, a koja zahvaljujući tome zapošljavaju radnu snagu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Željko Milković je zahvalio Gradskoj upravi, gradonačelniku i njegovom pomoćniku Borku Milosavljeviću, jer su prepoznali potrebu GSP-a za revitalizacijom voznog parka.

- Ovo je značajan dan za nas, kao i za stanovnike Beograda jer povećavamo kvalitet prevoza. Nadam se da ćemo ovim tempom nastaviti i ubuduće - naglasio je Milković.

Aleksandar Vićentić je zahvalio Gradu Beogradu što se i ovaj put odlučio za nabavku "Ikarbusa" autobusa, jer na taj način ne pomažu samo to preduzeće već i domaće proizvođače koji za njih rade. Mi ćemo se truditi, dodao je, da to poverenje i opravdamo.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Novi niskopodni autobusi imaju karakteristike savremenih vozila gradskog tipa, motor "euro 5", automatski menjač, kapacitet 91 putnik, 32 sedeća mesta.

Vozila su klimatizovana, imaju sistem za mobilni video-nadzor spoljašnosti i unutrašnjosti, rampu za invalide, sistem za automatsko brojanje putnika, antivandal sedišta.

(Telegraf.rs)

Video: U čast Ivana Tasovca: Svečano otvaranje koncertne sezone Beogradske filharmonije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA