PARKING REVOLUCIJA NA VRAČARU: Ovako ćemo se parkirati od 15. aprila! (FOTO)

 
  • 24

Nadležni su ideju za uvođenje ovog savremenog sistema videli tokom prošlogodišnje posete Moskvi

Parkiranje na Vračaru će od 15. aprila ove godine biti drastično lakše, jer će informacije o slobodnim parking mestima vozači dobijati na specijalnim displejima zahvaljujući najmodernijoj tehnologiji koju u Evropi ima samo nekoliko gradova.

Ako zaboravite da platite parking - UPOLA JEFTINIJA DNEVNA KARTA!

To znači da će vozači, umesto traženja slobodnog parking mesta, na svakoj raskrsnici na specijalnoj tabli videti da li ima slobodnih mesta u određenoj ulici.

Kada neko parkira automobil na mesto previđeno za to, senzor će reagovati i označiti ga kao zauzeto.  Pored toga što će uštedeti vreme, vozači će na ovaj način štedeti i gorivo, a ulice će biti rasterećene nepotrebnog saobraćaja.

Čak 1.000 senzora biće ugrađeno u asfalt, a do 15. aprila će biti pokrivena cela Njegoševa ulica na Vračaru. Ugovor je potpisan sa domaćom firmom koja je pobedila na tenderu, a koja je partner holandskog "Nedapa", kompanije koja je jedan od svetskih lidera u tome i koja je senzore postavljaja i u Moskvi.

- Senzori se utapaju u beton, ništa ih ne može uništiti, a garancija je deset godina - istakao je direktor "Parking servisa" Andrija Čupković.

Foto: Parking servis Foto: Parking servis

Nadležni su ideju za uvođenje ovog savremenog sistema videli tokom prošlogodišnje posete Moskvi.

- Jedna od stvari koju smo videli u Moskvi, a koja ne postoji u Beogradu su bili parking senzori na otvorenim mestima za parkiranje, i to ima malo gradova u evropi. Ja sam zahvalan i ponosan na "Parking servis", preduzeće koje ne samo da ide u korak sa drugim preduzećima u regionu, već su sposobni da urade i jednu ovako novu i komplikovanu stvar koju nemaju ni Istanbul, ni Atina, ni Sofija, ni Bukurešt - izjavio je gradski menadžer Goran Vesić, dodajući da je "Parking servis" uspeo da realizuje ideju za mesec i po dana.

Foto: Parking servis Foto: Parking servis

Prema analizama Sekretarijata za saobraćaj, parking mesto u gradu traži se prosečno 40 minuta, a u centru Beograda nedostaje 5.000 parking mesta.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Video: Koncert Konstrakte i benda Zemlja gruva u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zaokruzite broj 100

    13. mart 2016 | 12:22

    Kad ja budem dosao na vlast ukinucu parking servis i naplatu parkiranja kao i pauka i placanje gradskog prevoza.Ukinucu i privatne klinike i privatnu zdravstvenu praksu pa ce svi lekari morati da rade za platu a plate ce im zato biti velike,ukinucu i apelacioni sud i promeniti sve od ministra pravde i vrhovnih sudija i tuzilaca do portira u sudstvu,uvescu obavezno sluzenje vojnog roka od godinu dana pod oruzjem naravno,ukinucu silne NVO,tuzilastvo za ratne zlocine Srba,sve privilegije koje imaju nacionalne manjine u Srbiji a koje Srbi nemaju u njihivim maticnim zemljama,organizovao bih obavezne radne akcije i pootvarao sve propale fabrike i firme i uz pomoc gradjana ih popravio i pustio u rad,zaplenio bih svim politicarima i tajkunima ne zakonito stecenu imovinu,ponisticu sve privatizacije koje su sumnjive,oduzeo Hrvatskom tajkunu Todoricu monopol na Srpsku hranu i trgovinske lance,Idea,Roda,Merkator,ponisticu ugovore kojima je omoguceno da Hrvatski i Slovenacki tajkuni kupe nase izdavacke kuce koje prave udzbenike za nasu decu u kojima se Kosovo i Metohija obelezavaju kao druga drzava,primenicu u potpunosti rezoluciju 1244 po svaku cenu,ponisticu sporazum sa Nato,Podnecu tuzbu za ratne zlocine Nato i traziti odstetu od vlada koje su bombardovale Srbiju za svakog gradjanina pojedinacno i zivog i mrtvog od 1999 do tog dana,ozivecu sela i spasiti seljaka bez kojeg nema Srbije,zabranio bih stranke a pogotovu stranacke firme i zaplenio im kompletnu imovinu,osnovacu radnicke zadruge i OURE radnicke sindikate,ukinuo bi komunalnu policiju i podigao penzije barem 3 puta onima koji imaju penzije do 40 hiljada,isterao bih sve strane firme koje bi da vrse eksploataciju po danasnjim uslovima i jos mnogo,mnogo toga i zato budite slobodni i slobodno glasajte za mene,mozda ce vam biti i teze i gore ali sigurno vam nece biti dosadno i necete izvrsiti samoubistvo!

  • Deki

    13. mart 2016 | 10:35

    Sada ces moci kantu,gajbu da stavis na senzor i "rezervises"mesto za sebe .

  • Novosadjanin

    13. mart 2016 | 12:30

    Bas me interesuje u cijem se vlasnistvu nalazi firma koja ce postavljati senzore!A Beogradu su potrebnije mnogo vaznije stvari od tih senzora!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA