Prosvetari se okupili u Starom dvoru na prijemu povodom Svetog Save (FOTO)

 
  • 7

- Moja je dužnost i zadovoljstvo da učinim sve da deci obezbedimo što bolje okruženje, a da onda vi imate pravi prostor u kome možete svoje znanje i energiju da usmerite u njihovu bolju budućnost - istakao je gradonačelnik Siniša Mali na prijemu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali večeras je u Starom dvoru organizovao tradicionalni prijem povodom školske slave "Sveti Sava” i tom prilikom pozdravio okupljene prosvetne radnike, koji, prema njegovim rečima, imaju najlepši posao, da svoje znanje prenose na mlađe generacije.

- Moja je dužnost i zadovoljstvo da učinim sve da deci obezbedimo što bolje okruženje, a da onda vi imate pravi prostor u kome možete svoje znanje i energiju da usmerite u njihovu bolju budućnost. Obrazovanje naše dece zavisi prevashodno od vas, od toga kako vi svoje znanje i energiju prenesete na njih tako će oni biti pametniji, obrazovaniji, sposobniji da u budućnosti lakše odgovore na sve izazove i da se snađu u njihovim budućim karijerama – poručio je Siniša Mali prosvetnim radnicima.

Država i Grad, dodao je Mali, imaju obavezu da mladima naprave prostor da pronađu posao kada završe svoje škole, te da im omoguće da svoje snove mogu da ostvare u našoj zemlji i gradu.

Foto: beoinfo Foto: beoinfo

Gradonačelnik je podsetio da je pre godinu dana otvorena nova osnovna škola "Danilo Kiš” na Voždovcu, da je potpuno rekonstuisana osnovna škola "Ivan Goran Kovačić” na Zvezdari i najavio da će sutra biti otvorena potpuno obnovljena gimnaziju u Obrenovcu koja je bila unuštena u majskim poplavama 2014. godine.

On je podsetio da je Grad Beograd formirao Fond za mlade talente sa ciljem da pruži pomoć učenicima, studentima i deci slabijeg imovinskog stanja, koji se ističu u naučnom i stvaralačkom radu.

Prijemu su prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Snežana Đurić, njen zamenik i pomoćnica Igor Raičević i Elena Bilić, direktori osnovnih i srednjih škola, predškolskih ustanova, kao i predstavnici Srpske pravoslavne crkve.

Hor Muzičke škole "Stanković” je na početku prijema izveo himnu Svetom Savi, a članovi Omladinskog pozorišta "Dadov” izveli su recitale Savinog monologa Desanke Maksimović i Besedu Svetog Save.

(Telegraf.rs)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    27. januar 2016 | 13:04

    Dirljiva - slika... (Zgodno.Pred izbore.Briga o radnom coveku.U zemlji, zapustenog skolstva i zdravstva.U zemlji, gde se znanje ne ceni.U zemlji. gde ni. mali "genijalci " ne mogu. na balkon. iz 'sigurnosnih " razloga ".Sram vas - bilo.)...

  • Dubravka

    26. januar 2016 | 21:53

    A šta je sa platom? Hoće li da vrate oteti novac za ovih 15 meseci. Dosta nam je priče!

  • sofija krnjaca

    27. januar 2016 | 22:42

    boze mali svuda stigne nama je poplava unistila frizider od komsijske gradnje moze li da nas obigje.ja studiram na drzavnom fakulfetu i jos na jednom drugom ali drzavnom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA