MOLBA GRAĐANIMA ZA STRPLJENJE I OPREZ: Ovo je prirodna nepogoda sa kojom moramo da se borimo

 
  • 26

Zimska služba grada Beograda od sinoć na ulici radi sa 103 kamiona, 37 specijalizovanih vozila (multikar + vili), 14 mašina i sa 300 radnika u dve smene po12 sati, rekao je gradski menadžer Goran Vesić

Gradski menadžer Goran Vesić naglasio je da jaka košava stvara ozbiljne probleme zimskim službama grada Beograda.

JAK VETAR ĆE STVARATI NANOSE, NAPADAĆE 30 CM SNEGA: A evo kada nas čeka otopljenje!

- Zimska služba grada Beograda od sinoć na ulici radi sa 103 kamiona, 37 specijalizovanih vozila (multikar + vili), 14 mašina i sa 300 radnika u dve smene po12 sati. Utrošili smo za 12 sati već 775.43 tone soli, 252.66 tona mešavine i 3.780 kilograma kalcijum hlorida koji bacamo kada je temperatura niža od -5 stepeni. Nažalost, košava, čija je brzina šest metara u sekundi, a sa udarima do 17 metara u sekundi nanosi sneg ponovo na ulice čim bude očišćen - rekao je Vesić i dodao:

VAŽNO: APEL GRAĐANIMA zbog PADAVINA, niskih temperatura i jakih udara vetra

- Slično je bilo u Banatu 2013. godine kada je mali sneg napravio velike smetove i zavejao puteve. To je prirodna nepogoda sa kojom moramo da se borimo i zato molimo građane za strpljenje. Radnici Beograd-puta su svojim radom obezbedili da sve linije gradskog prevoza rade. Nijedna linija nije danas skraćena i to nam je prvi prioritet.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Vesić je apelovao na vozače da naročito budu oprezni zbog ledene kiše koja se očekuje.

- Prema informacijama koje ima naš Operativni štab sneg će padati noćas do 22 sata, pa ujutru kraće vreme ponovo kada će snežne padavine prestati. Košava će duvati do prekosutra ujutru. Iskoristićemo noć da sve ulice kojima saobraća gradski prevoz budu ocišćene za jutarnje polaske. Međutim, od sutra tokom dana sneg prelazi u ledenu kišu. Ledena kiša je opasnija od snega i prouzrokavaće više problema u vožnji i zato molim građane da narednih dana budu veoma oprezni, da koriste gradski prevoz i da ne koriste privatna vozila ako ne moraju ili ako nisu iskusni vozači.

(Telegraf.rs)

Video: Održana akcija civilno-vojne saradnje "Otvoreni dan"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

    3. januar 2016 | 15:40

    Stvarno je "prirodna nepogoda" to što je u JANUARU palo 15-tak cm snega i to što je temperatura ispod nule! Ne znam da li je još negde u svetu zabeležena "nepogoda" ovakvih razmera!!!!

  • srbIN

    3. januar 2016 | 16:07

    U pravu je Vesic treba da se narod malo strpi dobro su cistili u novembru i decembru ,pa su se malo umorili za januar. Cim se sneg otopi bice sve kako treba.

  • Milica

    3. januar 2016 | 16:25

    Oni nas prave debilima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA