HAOS U DIMITRIJA TUCOVIĆA: Kamion oštetio trolejbusku mrežu, polomio 11 stubova i pobegao sa lica mesta (FOTO)

 
  • 0

Popravka je u toku i procena je da će za nekoliko sati kvar biti saniran

Trolejbuska mreža na liniji 28 i 40 u Ulici Dimitrija Tucovića, u delu od broja 97 do broja 127, pokidana je nesavesnim manevrom vozača vangabaritnog kamiona. Kamion je zakačio trolejbusku mrežu, polomio 11 stubova, oštetio trolejbusku mrežu u dužini od 300 metara i vozač pobegao sa lica mesta, saopšteno je iz "Beokom servisa".

Beograđani na Tviteru upozoravaju da su trole u zastoju zbog pokidanih žica.

Zbog toga je obustavljen trolejbuski saobraćaj na ovim linijama i umesto trolejbusa uvedeni su autobusi. Trolejbusi sa linija 28 i 40 prebačeni su na liniju 41 kako bi je pojačali.

Popravka je u toku i procena je da će za nekoliko sati kvar biti saniran.

Prema rečima direktora „Beokoma” Darka Glavaša zakonom je uređeno kretanje vangabaritnih vozila, što podrazumeva da je vlasnik vozila ili firma koja je vlasnik dužna da se javi Sekretarijatu za saobraćaj i Ministarstvu unutrašnjih poslova kako bi se utvrdila trasa kojom vozilo može i sme da se kreće i kako se ovakve nemile situacije ne bi ponavljale na našim ulicama.

Ovog puta je šteta da trolejbuski saobraćaj u toj zoni grada neće raditi minimum još četiri sata ukoliko uspe da se popravi kontaktna mreža i 11 oštećenih stubova u tom roku. Na nekoj drugoj lokaciji šteta bi mogla da bude daleko veća i zato je važno da se vozači ovakvih vozila ponašaju u skladu sa zakonom naše zemlje – rekao je Darko Glavaš.

(Telegraf.rs / Izvor: Beoinfo)

Video: Otvoren 67. Sajam knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA