MALIŠANI U ŽELEZNIKU DOBILI NOVO IGRALIŠTE: Deca će sada moći da uživaju! (FOTO)

 
  • 2

Vesić je rekao da je to igralište, u ulici Stjepana Supanca, namenjeno deci od dve do 12 godina i da je urađeno na predlog građana i predsednika opštine Čukarica, kao i da je tu bila potpuno neuređena površina

Gradski menadžer Goran Vesić posetio je danas novoizgrađeno dečje igralište u Železniku, koje je napravljeno na oko 2.000 kvadratnih metara, gde su postavljene gumene ploče za bezbednu igru, novi mobilijar sa modernim ljuljuškama, klackalicama, vrteškama, nove klupe, stolovi za šah i uređene zelene površine.

Vesić je rekao da je to igralište, u ulici Stjepana Supanca, namenjeno deci od dve do 12 godina i da je urađeno na predlog građana i predsednika opštine Čukarica, kao i da je tu bila potpuno neuređena površina.

- Ovo dečje igralište nalazi se odmah pored vrtića "Veseljko" i urađeno je na predlog građana i predsednika opštine Srđana Kolarića. Poslednjih decenija u ovaj deo grada nije ulagano i zato smo dobili molbu građana da na ovoj do sada potpuno neuređenoj zelenoj površini izgradimo dečje igralište površine dve hiljade metara kvadratnih, što je ukupno koštalo oko šest miliona dinara. Danas je ovde potpuno novo dečje igralište na kome postoje prostori za odmor, šah table i sve drugo što jedan prostor za slobodno vreme treba da sadrži - rekao je Vesić i dodao:

- Zelenilo je uradilo odličan posao, sva gradska igrališta urađena su po istim standardima, sva imaju gumene podloge i domaće sprave sa uputstvima za korišćenje. Na ovaj način pokazujemo da možemo većinu stvari da uradimo sami, a ne da uvozimo. Pokazujemo i da su nam važni svi delovi grada, a sledeće godine ćemo uz saradnju građana i rukovodstva opštine nastaviti da rešavamo i druge urgentne potrebe stanovnika Čukarice.

Naglasio je da je posebno zadovoljan što je sve urađeno od domaćih proizvođača, tako da se i na taj način, kako je rekao, pokazuje da ne mora sve da se uvozi.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić rekao je da je to već šesto urađeno igralište na teritoriji opštine Čukarica.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Naš je cilj da sva naselja u opštini dobiju ovakvo igralište. To je bilo na inicijativu građana Železnika, mi smo zahvaljujući gradu Beogradu i preduzeću Zelenilo uspeli da napravimo to igralište. Pored njega, uradili smo veliki broj staza, prilaza, rampi za invalide, zelenih površina i nastavljemo dalje - rekao je Kolarić.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Gradski menadžer takođe je obišao i uređenu zelenu površinu u naselju Cerak vinogradi, koja je do nedavno bila deponija.

Plan je da se na toj lokaciji još uradi asfalt i ulično osvetljenje, jer, prema rečima člana gradskog veća Dragomira Petronijevića, građani se žale da tu često dolazi do napada, zenama se otimaju tašne, takođe se skupljaju alkoholičari i narkomani i ljudi koji prave probleme.

Naveo je i da i pored toga što je sklonjeno đubre, kamioni i dalje dolaze noću i istovaraju šut, pa je apelovao na građane koji primete neki kamion na toj uređenoj površini, da prijave nadležnima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Održana akcija civilno-vojne saradnje "Otvoreni dan"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA