TROGODIŠNJACI IŠETALI IZ VRTIĆA NA NOVOM BEOGRADU: Roditelj pronašao decu, vaspitačica suspendovana!

 
  • 7

U Službi za brigu o korisnicima predškolske ustanove "11. april" u Novom Beogradu, incident se dogodio u prepodnevnim satima dok su mališani bili u dvorištu

Dva trogodišnjaka išetala su iz vrtića "Izvorčić" na Novom Beogradu i nastavila igru ispred. Na svu sreću, ubrzo po izlasku, decu je pronašao jedan od roditelja koji je obavestio nadležne službe. Vaspitačica je odmah suspendovana.

VASPITAČICA KATAPULTIRALA DETE SA KLACKALICE: Roditelji Aleksandar i Nina u šoku!

U Službi za brigu o korisnicima predškolske ustanove "11. april" u Novom Beogradu, incident se dogodio u prepodnevnim satima dok su mališani bili u dvorištu.

Očigledno je da su iskoristili trenutak nepažnje vaspitača i to što kapija nije zaključana, pa su izašli iz dvorišta. Otac jednog od mališana koji je u to vreme išao na posao i prolazio pored obdaništa, zatekao ih je ispred kapije.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Bezbednost dece u našim objektima je na prvom mestu i ona ni u jednom trenutku nije ugrožena - naglašavaju u Službi za brigu o korisnicima. - O ovom incidentu su odmah obaveštena prosvetna inspekcija i Sekretarijat za obrazovanje. Inspektori su juče posetili našu ustanovu, koja je saslušala sve aktere priče i napravila zapisnik. Vaspitačica koja je je bila sa decom je suspendovana do okončanja postupka.

U PU "11. april" važi pravilo da ulazna vrata moraju biti zaključana tokom čitavog dana, pošto postoje interfoni.

Kako je u ovom slučaju došlo do propusta i ko je ostavio otvorenu kapiju pokazaće istraga. Tokom boravka u obdaništu deca moraju biti pod stalnim nadzorom vaspitača, a mališane mogu preuzeti samo roditelji ili ovlašćena punoletna lica uz pismenu saglasnost roditelja.

(Telegraf.rs / Izvor: novosti.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ne bih o imenu, imam dete u vrtiću

    20. novembar 2015 | 17:21

    U Leposaviću, jedno isto dete dva puta izašlo iz vrtića. Da pojasnimo izraz "izašlo", prešlo ulicu i portir iz susedne zgrade je video samo dete i vratio ga u vrtić.

  • Kiki

    21. novembar 2015 | 09:46

    Briga njih za decu. Bitno da im puste crtaće na tv i ostave ih tako

  • Sosa

    22. novembar 2015 | 07:23

    Da dodam...koliko ima roditelja ,,koji su se rodili u camcu'' i nemaju osnovnu kulturu da zatvore kapiju vrtica kada odvode kuci SVOJE dete. Cesto zaticem sirom otvorenu kapiju ograde vrtica, kada dolazim po dete,iako je reza na vratima daleko od domasaja deteta. Mozda je to propust?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA