OVO JE ODLIČNA VEST: Kreće RAT PROTIV DROGE u školama!

 
  • 6

- Mi smo u svim voždovačkim osnovnim školama uveli video nadzor koji prati Policijska stanica 24 sata dnevno, a izdvojili smo i sredstva za postavljanje ograda u onim školama koje ih nisu imale do sada - rekao je predsednik Opštine Aleksandar Savić

Stručni skup na temu "SUZBIJANJE NARKOMANIJE U ŠKOLAMA", namenjen direktorima i školskim psiholozima voždovačkih osnovnih škola, održan je u sredu 4. novembra 2015. godine u prostorijama Gradske opštine Voždovac.

Oorganizator skupa bila je firma MRG Eksport-Import d.o.o., koja je ovom prilikom Opštini donirala 15 setova za detekciju narkotika za sve osnovne škole.

Foto: Gradska opština Voždovac Foto: Gradska opština Voždovac

U cilju rešavnaja ovog aktuelnog problema mladih, opština Voždovac je prva među beogradskim opštinama uzela učešće u sprovođenju ove preventivne akcije.

Predsednik Opštine Aleksandar Savić otvorio je skup i pozdravio sve prisutne, a naročito učenike, kojima su ovakva predavanja najpotrebnija. On je naveo sve što je Opština učinila proteklih godinu i po dana kako bi kvalitet života i školovanja dece podigla na jedan viši nivo.

- Mi smo u svim voždovačkim osnovnim školama uveli video nadzor koji prati Policijska stanica 24 sata dnevno, a izdvojili smo i sredstva za postavljanje ograda u onim školama koje ih nisu imale do sada i to sve u cilju kontrole i prevencije prodaje droge u školskim dvorištima - rekao je on.

O programu prevencije prisustva droga u školama i rezultatima višegodišnjeg ispitivanja učenika govorio je prim. dr. Aleksandar Ramah, specijalista psihijatrije.

Foto: Gradska opština Voždovac Foto: Gradska opština Voždovac

Prema statitističkim podacima, 21 odsto ispitanika koristilo je jednu ilegalnu drogu bar jedanput i to u najvećem procentu sedative (7,6%), zatim marihuanu (6,9%), inhalanse (2,9%) itd.

Ljubica Jelenković, psiholog Zemunske gimnazije, prenela je prisutnima iskustva iz prakse sa učenicima u različitim radionicama, sa kojima se u timskom radu sprovodi prevencija narkomanije u školi.

Foto: Gradska opština Voždovac Foto: Gradska opština Voždovac

Kako se vrši detekcija narkotika uz pomoć seta koji će dobiti sve škole, stručno je objasnio Zoran Đorđević, rukovodilac hemijske laboratorije NKTC-a.

Po završetku predavanja predsednik Opštine Aleksandar Savić i član Veća zadužen za predškolske i školske ustanove Miloš Stojanović, uručili su predstavnicima svih voždovačkih osnovnih škola poklon set za detekciju narkotika, koji će uskoro moći da koriste prevenciju i jedan vid borbe protiv ove opasne bolesti zavisnosti.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shadow

    4. novembar 2015 | 17:39

    Ne osnovne,kontrolisite srednje skole...iznanadili bi ste se koliko srednjoskolaca koristi neku vrstu narkotika.

  • Misha

    5. novembar 2015 | 11:28

    U o.š. Stevan Dukić na Karaburmi je skoro bilo hapšenje klinaca sa heroinom. Škola ima kamere koje ne rade, ima ogradu koja se ne zaključava, policija ne obilazi noću školu, tako da su ove akcije samo formalno ispunjavanje navodnog rata protiv narkomanije. Suštinski, ništa se ne radi, dvorište je i dalje mesto dilovanja, stanari okolnih zgrada to lepo vide sa svojih prozora.

  • Anonimusss

    4. novembar 2015 | 23:02

    Dajem predlog da pocnete od ozloglasenih srednjih strucnih skola,pa redom gimnazije i ostalo, a osnovne skole samo vise razrede... Nadam se da ce biti dovoljno lukavi, jer cim se procuje da je danas test na drogu ( sto se dogadja brzinom svetlosti) lako je pobeci sa casa il iz skole.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA