DA SE NIKADA NE ZABORAVE: Položeni venci na spomenike herojima Prvog svetskog rata! (FOTO)

Vence na spomen-obeležja položili su i predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva odbrane, diplomatski predstavnici u Republici Srbiji

  • 1

Zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović položila je danas vence na Italijansko vojno groblje i Spomen-kosturnicu oslobodilaca Beograda 1915. godine na Novom groblju povodom obeležavanja Dana oružanih snaga Italije i stogodišnjice Prvog svetskog rata.

Ovaj SRBIN je pre 100 godina uradio nešto što je podiglo CEO SVET NA NOGE! (FOTO)

– Danas Grad Beograd odaje počast svim palim italijanskim borcima u Prvom svetskom ratu i iskazuje čast i zahvalnost važnom prijateljstvu koje je vezivalo i koje i dalje vezuje italijanski i srpski narod. Mi smo se zajedno u prošlosti borili za slobodu i nezavisnost i zahvaljujući međusobnom poštovanju i odanosti, kao i prijateljstvu koje naša dva naroda neguju, nastavićemo u ime svih hrabrih ljudi koji su žrtvovali svoje živote, sa istom posvećenošću da ih i dalje negujemo i izgrađujemo – rekla je za Beoinfo Andrea Radulović.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Vence na spomen-obeležja položili su i predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva odbrane, diplomatski predstavnici u Republici Srbiji, vojni atašei zemalja učesnica Prvog svetskog rata i udrženja koja čuvaju tradiciju srpskih ratnika.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Nakon što su centralne sile probile srpski front u Prvom svetskom ratu krajem 1915. i početkom 1916. godine, Kraljevska italijanska mornarica na drugu stranu Jadranskog mora prebacila je oko 260.000 srpskih vojnika i izbeglica.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Na Italijanskom vojnom groblju počiva 1.063 vojnika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr Lune

    5. novembar 2015 | 00:44

    Teske su to muke bile,pocne rat,a onda u cokulama sa kartonskim djonom preko Prokletija,,,a burzoazija,za kojom danas kukamo se obogatila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA