Ambasador Belgije pohvalio gradonačelnika Beograda zbog načina ophođenja prema migrantima

 
  • 0

Ambasador je izrazio zadovoljstvo zbog načina na koji su se Beograd i Srbija poneli po pitanju privremenog zbrinjavanja migranata

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je danas sa ambasadorom Kraljevine Belgije Leom Dasom o migrantima i njihovom privremenom smeštaju u Beogradu.

MIGRANTI DOBILI INFO-PULT U BEOGRADU: Obišao ih Siniša Mali, postavljen i šator za decu

Ambasador je izrazio zadovoljstvo zbog načina na koji su se Beograd i Srbija poneli po pitanju privremenog zbrinjavanja migranata i pohvalio saradnju grada sa nevladinim organizacijama po ovom pitanju.

Gradonačelnik je istakao da su sve komunalne službe 24 sata na terenu kako bi se održao kumunalni i svaki drugi red, kao i da je Beograd organizovao info-pult i volontere, odnosno da su postavljeni i šatori za animaciju, dok se svim migrantima redovno dostavljaju hrana i voda.

BEBE SU MI SPAVALE NA BEOGRADSKOJ KIŠI, POKISLE SU DO GOLE KOŽE: Ispovest ovog čoveka nateraće vam suze na oči!

On je podsetio i da je Beograd ponudio nekoliko lokacija za izgradnju prihvatnih centara i da će dati sve potrebne dozvole. Mali je naglasio da ne može potpuno da razume situaciju u Mađarskoj i Hrvatskoj po pitanju migranta i zapitao se kako je moguće da se Srbija dostojansveno bori sa migrantskom krizom, a da to ne mogu druge družave u okruženju.

NJIHOVA LICA I SUZE NAS SLAMAJU: Potresne fotografije mališana izbeglica koji samo hoće da RATA ne bude

Ambasador Belgije zahvalio se Malom na tome što je više puta u medijima iskazao podršku Paradi ponosa, kao i osobama LGBT orjentacije. Sagovornici su se saglasili da će pružiti podršku projektu "Bel hoslis" koji se odnosi na smeštaj nege i zbrinjavanja obolelih od raka u finalnoj fazi.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(Telegraf.rs)

Video: Predstavljen Veliki atlas Srbije na Sajmu knjiga, kapitalno delo Službenog glasnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA