Vesić: Plaćanjem parkinga SMS-om u Bloku 42 rešava se problem gužvi

 
  • 1

Novina koju će ''Parking servis'' zajedno sa gradom pokušati da uvede, jeste postavljanje displeja sa informacijama koliko ima slobodnih parking mesta u određenim ulicama

Nov način plaćanja parkiranja na parkiralištu u Bloku 42 rešava akutni problem, a to su gužve. Na parkiralištu ne postoje više rampe, a usluga se plaća slanjem SMS-a, što predstavlja znatno olakšanje za građane, rekao je danas gradski manadžer Goran Vesić.

Duplo niže cene parkiranja u Beogradu!

On je zajedno sa direktorom ovog javnog komunalnog preduzeća Andrijom Čupkovićem obišao ovo parkiralište, gde su radnici „Parking servisa” delili građanima letke sa svim neophodnim informacijama o novom sistemu plaćanja, koji je pored na ovom, uveden još i na parkiralištu „Vidin kapija”.

- „Parking servis” je jedno od retkih preduzeća u Beogradu koje ima mnogo novih ideja i stalno pokušava da unapredi svoje poslovanje. Upotrebom novih tehnologija, stalno nastoje da urade nešto dobro za korisnike njihovih usluga - istakao je Vesić.

Preduzeće je veoma profitabilno, pa će svojim sredstvima graditi podzemnu garažu na Studentskom trgu, kapaciteta 750 parking mesta, najavio je Vesić.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Raspisana je javna nabavka za projektanta za ovu investiciju vrednu čak deset miliona evra, a očekuje da taj posao bude završen do kraja godine kako bi gradnja mogla da počne sledeće. Takođe, raspisana je i javna nabavka za projektovanje dodatnih spratova na garaži Obilićev venac, koja je najopterećenija u gradu, sa 220 novih parking mesta.

- Ove dve garaže smanjiće broj nedostajućih parking mesta u Beogradu, koji trenutno iznosi oko pet hiljada. Centar grada polako postaje pešačka zona, a u narednih nekoliko godina planirano je zatvaranje poteza između Zelenog venca, Braće Jugovića, Trga republike i Pariske ulice. Jedna od obaveza grada jeste da zbog toga ljudima omogući dovoljno parking mesta - poručio je Vesić.

Foto: Promo Foto: Promo

Gradski menadžer je najavio i da je izvesno da će se u Beogradu graditi nove garaže putem javno - privatnog partnerstva, a „Parking servis” već ima spremnih šesnaest lokacija. Tako su planirane garaže ispod Trga republike, s leve strane nakon Brankovog mosta i u Pariskoj.

Novina koju će ovo preduzeće zajedno sa gradom pokušati da uvede jeste postavljanje displeja sa informacijama koliko ima slobodnih parking mesta u određenim ulicama. Kako je istakao Vesić, analize pokazuju da naši vozači dnevno gube četrdeset minuta u centru grada tražeći slobodno parking mesto, a na ovaj način neće se zadržavati u ulicama gde su dobili obaveštenje da nema mesta. Ovo nije jeftino, rekao je Vesić, i dodao da će za početak „Parking servis” uraditi pilot projekat za nekoliko najfrekventnijih ulica u centru grada.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Direktor „Parking servisa” Andrija Čupković je precizirao da je parkiralište u Bloku 42 bilo specifično zbog velikih gužvi na ulaznim i izlaznim rampama i nekonfornosti.

- Cena je bila 150 dinara po započetom satu, a sada je 50 dinara. Prvih petnaest minuta je besplatno za sve one koji bi da se nakratko parkiraju. Time se rešava i dosadašnji problem ostavljanja vozila u bulevaru ispred parkirališta, što je ranije bila praksa i čime je ugrožavana bezbednost u saobraćaju - istakao je Čupković.

Foto: Promo Foto: Promo

Ukoliko građani zaborave da plate parking, cena dnevne karte je 1.200 dinara, a ako je plate u roku od osam dana unanjuje se za pedeset odsto i iznosi šeststo dinara, precizirao je Čupković.

Vremensko ograničenje parkiranja ne postoji, a usluga se plaća slanjem sms poruke na broj 8115 za satno, odnosno 8116 za višesatno parkiranje, koje košta 450 dinara i važi od trenutka slanja poruke do ponoći istog dana. Parkiralište u Bloku 42 raspolaže sa 446 parking mesta, a „Vidin kapija” sa 112 parking mesta. U planu je da se po istom principu plaćanje uvede i na parkiralištu u Savamali, čija je izgradnja u toku.

(Telegraf.rs / Izvor: Beoinfo)

Video: Rakiju obožavam: Kasandra otkrila šta misli o peticiji koju su Srbi pisali, pomenula i omiljeno piće

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KaleBrdo

    1. avgust 2015 | 16:53

    Simpatična je to cena bila od 150 dinara, k'o da smo u Švicarskoj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA