Uređenje Cvetnog trga počinje oko 20. jula. Evo kako će izgledati najlepše mesto u Beogradu (FOTO)

 
  • 0

On je naveo da će u donjem delu trga biti posebno očuvan hrast koji je star preko 200 godine, a da će se do gornjeg dela trga, na kome se danas nalaze bašte, dolaziti stepenicama i taj deo će biti integrisan u novo rešenje trga

Rekonstrukcija Cvetnog trga počinje oko 20. jula i trebalo bi da traje najduže 70 dana, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić i najavio i početak rekonstrukcije Ulice Vuka Karadžića tokom leta.

- Trg će imati dva nivoa, donji na kome se nalaze sada cvećare biće spušten u nivo Ulice kralja Milana i integrisan sa tom ulicom. Tako će Cvetni trg biti integrisan u našu centralnu gradsku ulicu. Podzemni javni toalet će biti rekonstruisan - rekao je Vesić gostujući na Studiju B.

On je naveo da će u donjem delu trga biti posebno očuvan hrast koji je star preko 200 godine, a da će se do gornjeg dela trga, na kome se danas nalaze bašte, dolaziti stepenicama i taj deo će biti integrisan u novo rešenje trga, saopšteno je iz gradske uprave.

- Tokom naredne godine, u saradnji sa Udruženjem dramskih umetnika Srbije biće raspisan konkurs za „glumačku stazu" u okviru koje će biti postavljeno desetak statuta poznatih srpskih glumaca, reditelja i dramskih pisaca u pozama iz njihovih predstava ili života - rekao je Vesić.

Foto: Promo Foto: Promo

On je dodao da veruje da će ova staza biti posebna atrakcija Beograda i podsećanje mlađim generacijama na one umetnike koji su svojim radom dali doprinos razvoju našeg grada kao što su Danilo Bata Stojković, Zoran Radmilović, Vlastimir Ðuza Stoiljković ili Pavle Vujisić.

On je rekao da će u donjem delu, u nivou bivše kafane „Polet", biti postavljen spomenik Borislavu Pekiću i da će tako Cvetni trg dobiti nove sadržaje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA