BEOGRAD NA METI TERORISTA: Sumnja se da će napasti u vozilima gradskog prevoza, vozači moraju da traže bombe!

Vozači su dobili naređenje da detaljno kontrolišu vozila i obavezno prijave ukoliko uoče sumnjive predmete ili lica. Povećana budnost primećena je i u velikom broju državnih ustanova

  • 17

Pojačane su mere obezbeđenja u svim vozilima GSP zbog mogućih terorističkih napada!

ZBOG MOGUĆIH TERORISTIČKIH NAPADA U BEOGRADU: Pojačano obezbeđenje u vozilima GSP!

Vozači su dobili instrukcije da detaljno kontrolišu vozila i obavezno prijave ukoliko uoče sumnjive predmete ili lica. Iz GSP su potvrdili da su mere bezbednosti pooštrene i da je u nadležnosti vozača GSP - a i kontrola vozila, ali da je sada samo povećana budnost zbog zabrinjavajućih vesti koja dolaze iz okruženja.

Dragan Savićević, vozač autobusa na liniji 44 potvrđuje da im je skrenuta pažnja da ozbiljno pristupe proveri bezbednosti.

- Tačno je da su nam nadređeni savetovali da budnije motrimo na sve što bi moglo delovati neubičajeno. U opisu našeg posla je da na svakoj početnoj stanici pogledamo ispod sedišta, ali i ispod samog vozila i da, ukoliko primetimo bilo šta čudno, odmah obavestimo centralu. Ja vozim na specifičnoj liniji koja saobraća Senjakom, gde se nalazi veliki broj ambasada, pa osećam da je na meni zbog toga veći pritisak da sigurnost, kako putnika, tako i ljudi pored kojih prolazimo, bude maksimalna - priča Savićević.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Sa Draganom je saglasan i Milivoje Jović, koji saobraća autobusom 33 na liniji Pančevački most - Kumodraž. Milivoje ističe da do sada nije bilo potrebe da alarmira putnike, ali da je zbog terorističkih akcija širom sveta spreman da reaguje na adekvatan način.

- Nedavno sam se vratio sa godišnjeg odmora, pa su mi kolege prenele instrukcije. Ne odnosi se to upozorenje samo na vozače, već i na radnike koji održavaju vozila, na kontrolore karata i sve ostalekoji su uključeni u rad GSP - zaključuje Milivoje.

Povećana budnost primećena je i u velikom broju državnih ustanova. Posebnu pažnju nedavno je privukla vest da je obezbeđenje značajno pooštreno u dečijim vrtićima, gde je trenutno na snazi pravilo da se vrata drže zaključana u periodu od 9 - 15 časova. Iako sve ustanove, a pogotovo predškolske i školske, imaju pravilnike o bezbednosnim merama, nadležni su zaključili da sigunost dece zahteva oštrije mere.

Srećom školska godina je završena pa deca ne borave u školama, ali su dopisi koje je MUP uputio svim relevantnim institucijama posebno istakli neophodnost sigurnosti u vrtićima.

Sličan slučaj je i u državnim bolnicama kojima je Ministarstvo zdravlja poslalo obaveštenje sa podsećanjem na obavezu poštovanja preventivno - tehničkih mera.

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA