STRAŠNO: Trećina splavova u Beogradu nema dozvolu!

 
  • 9

- Dve trećine splavova je početkom ove sedmice, posle akcije, već podnelo zahtev za registraciju brodova kod nadležne lučke kapetanije i kod uprave za inspekciju brodova - istakao je Simić

Pomoćnik ministra za inspekcijske poslove u kabinetu ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Aleksandar Simić izjavio je danas da je utvrđeno da od 180 splavova 68 nije registrovano, a da je protiv vlasnika splava "Mala Kolubara", koji je potonuo, pokrenut prekršajni i krivični postupak.

Senić je za Jutarnji program TV Pink rekao da podaci dobijeni prilikom obilaska splavova u subotu i početkom sedmice ukazuju na višedecenijski nemar, zbog čega se ljudi osećaju nebezbedno i događaju nesreće na rekama.

Potrebno je, prema Simićevim rečima, da oni, koji nisu registrovali splavove, u što kraćem roku otklone nedostatke, kako bi mogli ponovo da rade.

- Dve trećine splavova je početkom ove sedmice, posle akcije, već podnelo zahtev za registraciju brodova kod nadležne lučke kapetanije i kod uprave za inspekciju brodova - istakao je Simić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Simić je rekao da je protiv vlasnika splava "Mala Kolubara", koji je potonuo u Beogradu 1. juna na dan otvaranja, pokrenut prekršajni i krivični postupak - prekršajni zbog neregistracije broda, a krivična prijava zbog ugrožavanja opšte bezbednosti.

Govoreći o finansijskim rezultatima, Simić je precizirao da je to "milion od registracije, kao i osam miliona do 110 miliona dinara u budžet na ime prekršajnih prijava kada sudstvo završi svoj posao".

Simić je najavio nastavak kontinuirane akcije kontrole, jer je, kako je naglasio, najvažnija bezbednost građana i da uređenost na rekama bude podignuta na viši nivo.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čukče

    12. jun 2015 | 10:21

    Po zakonu ni jedan nema dozvolu, jer kad se registruju kao plovni objekti, mora dase vežu SAMO u luci registrovanoj za plovne objekte jer samo luke imaju proisan i ankerisan vezove koji mogu da izdrže opterećenja od plovnih objekata! Onaj ko im izdaje "dozvole" da se vežu tu gde jesu, prvi krši zakon.

  • Danijel Delije Sever

    12. jun 2015 | 10:52

    I koja je razlika? Sve bi bilo isto samo placa drzavi -u tome je razlika !!!

  • momazver

    12. jun 2015 | 10:43

    Simiću ili Seniću,nebitno je....Nemojte da se vadite na ...*..posledica višedecenijskog nemara..* ni vi niste tu od juče. Meni se čini da svi koji rade po tom pitanju,pogotovo terenci,ponašaju se kao umiljato jagnje. Obaveznu sisu dobiju od države,a drugu im ponude oni drugi.I gle čuda i na njoj je mleko odlično.Istina malo zagorči kad se splav otkači,izgori,potone,al sve to odnesu Sava i Dunav,*prekriju snjegovi i šaš*, i pokrije zaborav

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA