Kad dođu Medvedi, nemojte se praviti mrtvi

 
  • 1

Izložbu će činiti 30 odabranih radova, domaćih i stranih autora, a tema, ujedno i jedino ograničenje konkursa je - MEDVED

Postoji jedno lepo narodno verovanje o trajanju zime, odnosno o početku proleća. Tu se spominje i neki medved, a veruje se i da od njega sve zavisi.

Ako se medved uplaši svoje senke i vrati u pećinu, zima će potrajati još neko vreme. Ako se pak ne vrati, to je jasan znak da je zimi kraj i da su lepi dani na pomolu. Na sam početak kalendarskog proleća, 21. marta po peti put za redom, u Beogradu, biće otvorena izložba "Medvedi - u čast proleću".

Pozivaju se slikari, grafičari, vajari, ilustratori, fotografi, animatori, reditelji, konceptualni umetnici, industrijski dizajneri, kostimografi, scenografi, kuvari, grafički dizajneri, arhitekti, strip-majstori, dizajneri igračaka, kao i svi oni koji se bave bilo kojim vidom kreativnog stvaralaštva da se prijave!

Izložbu će činiti 30 odabranih radova, domaćih i stranih autora, a tema, ujedno i jedino ograničenje konkursa, je - "MEDVED".

Konkurs je otvoren do 25. februara 2015. godine do 23:59 časova po lokalnom vremenu.

Sve radove kao i dodatna pitanja u vezi konkursa slati na e-mail adresu: medvediucastprolecu@gmail.com

(Telegraf.rs)

Video: Ministar Lončar obišao Klinički centar Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    19. februar 2015 | 18:56

    Amerika,izuzetma.zemlja tuzna, zamlja setna, izmislila,radi spota.cudno bice,bas - mrmota. U Srbiji vazda beda,ali ima i medveda, kad pogledas sta to znaci,od mrmota,medved jaci. Nekada je bilo dana,omiljena bi - Bozana, a sada su od dva oca,medjed Knindza,mecka Goca, svako nosi svoje breme,ne ceka nas - lepo vreme...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA