GORAN VESIĆ: Zavešćemo red u javnim nabavkama u Beogradu!

 
  • 1

Vesić je najavio da od sutra u Privrednoj komori Beograda sva javna komunalna preduzeća počinju sa prezentacijim planova javnih nabavki u ovoj godini, a prva će biti Direkcija za gradsko građevinsko zemljište

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da će Grad Beograd uvesti centralizovane javne nabavke, sa ciljem ostvarivanja ušteda u budžetu i najavio da će ove godine biti organizovano 12 takvih nabavki.

Vesić je najavio da od sutra u Privrednoj komori Beograda sva javna komunalna preduzeća počinju sa prezentacijim planova javnih nabavki u ovoj godini, a prva će biti Direkcija za gradsko građevinsko zemljište. Vesić je na konferenciji "Ka ekonomičnijim javnim nabavkama u lokalnim samoupravama", rekao da će najvažniji zadatak u budućim javnim nabavkama Beograda, osim najpovoljnije cene, biti kako obezbediti najbolji kvalitet roba i usluga.

- U 2013, javna komunalna preduzeća u Beogradu su imala gubitak od 2.8 milijardi dinara, a prošle godine je zbog toga, kao i zbog mera štednje, obim javnih nabavki smanjen za 62 odsto - naveo je Vesić.

Na skupu koji je organizovala Uprava za javne nabavke, Vesić je naveo da je prosečan broj ponuđača na javnim tenderima za javne nabavke u Beogradu povećan sa 1.6 u 2013. na 2.8 u 2014. godini.

Skup su podržali Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Vlada Kraljevine Švedske, a na konferenciji u Starom dvoru prisustvovali su i predstavnici lokalnih samouprava iz Srbije i kompanija zainteresovanih za javne nabavke.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Video: Održana premijera u predstave "Meduza Suza" u Narodnom pozorištu Pirot

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA