Beograđani sve češće tuže grad zbog rupa na trotoaru

 
  • 8

Rupe, odvaljene ploče i oštećenja na gradskim ulicama i trotoaru građani mogu svakodnevno prijaviti "Beograd putu"

Koračanje centralnim beogradskim ulicama ovih dana predstavlja opasnost jer su trotoari prepuni rupaOdvaljene kamene ploče klackaju se i ugrožavaju bez­bednost prolaznika, kao i ulegnuća u asfaltu koje je kiša napunila vodom.

Su­građani, koji svakodnevno šetaju pored Narodne skup­štine, prelaze Trg republike, hodaju Knez Mi­hailovom i silaze niz Emi­lijana Josimovića, ako širom ne otvore oba oka i mile po putu, mogu da upadnu u jedan od "prestoničkih kra­tera". Ipak, ako se povrede. Građani imaju prava čak i da tuže JKP "Beograd put" koji je u obavezi da vidljive, opasne rupe obeleži i sanira u najkraćem roku.

Izgled velelepnog zdanja Narodne skupštine već neko vreme ruže rupe na trotoarima u okolini gde pešaci svakodnevno prolaze. Peskovite "utrobe" ovih kratera ne samo da narušavaju izgled nacionalnog parlamenta, već i teraju sugrađane na manevrisanje prilikom pešačenja.

Pravu bitku sa "ranjenim asfaltom" vode Beograđani i duž najprometnijih centralnih ulica. Za rupe na kolovozu, pa i one na trotoarima zadužen je "Beograd put", pišu Novosti.

- Za naknadu nematerijalne štete zbog pada usled rupe na trotoaru, primimo desetak tužbi godišnje. Obeležavanje rupa vrši se po prijavi, odnosno saznanju da takva, opasna rupa postoji - kažu iz ovog preduzeća.

FOTO: Luka Kulundžić FOTO: Luka Kulundžić

KAKO PRIJAVITI

Rupe, odvaljene ploče i oštećenja na gradskim ulicama i trotoaru građani mogu svakodnevno prijaviti "Beograd putu" na telefone 011/2765-382 i 011/334-8787.

NAJVEĆI KRATERI KOD DOMA VOJSKE

U srcu prestonice, najveća opasnost sugrađanima preti u Ulici Emilijana Josimovića, kod Doma Vojske. Onaj ko uspe da se provuče između parkiranih automobila kod garaže, može da iskrene zglob ili padne i ugruva se, jer su točkovi razrovali trotoar.

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Karadjordje

    4. februar 2015 | 11:02

    Sta da se prijavi ? Ulice u centru Beograda su u rupama ko da vozimo po off road putevima . Iz trotoara vire zaostali stubici i znakovi koji su odsečeni . Ulice su ne oprane .

  • samoJA

    4. februar 2015 | 10:40

    A jel mozemo i mi slati slike iz drugih krajeva srbistana ili je to samo za drzavu Beograd?

  • Taki

    4. februar 2015 | 11:11

    Sta se bune?Oni imaju put dok pola Srbije hoda po blatu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA