Beogradskim školama poklonjeno 100 sadnica voća

 
  • 1

Pet osnovnih i srednjih škola na teritoriji Novog Beograda i Zemuna dobiće donaciju sadnica trešanja i šljiva

Pet osnovnih i srednjih škola na teritoriji Novog Beograda i Zemuna uskoro će dobiti donaciju 100 sadnica trešanja i šljiva.

Ovaj dogovor su na sastanku u prostorijama Sekretarijata za obrazovanje potvrdili Dragica Moro, zamenica sekretara za obrazovanje, i dr Nenad Dolovac, direktor Instituta za zaštitu bilja i životnu sredinu.

- Kod mladih želimo da razvijemo ekološku svest i mislimo da je to najbolje uraditi kroz školski sistem, gde će učenici zajedno sa nama, radnicima "Zelenila" i svojim nastavnicima, posaditi sadnice, pratiti njihov rast, primenjivati sve mere i brinuti se o njima - rekao je Dolovac.

Dragica Moro, zamenica sekretara za obrazovanje, kazala je da grad čini sve napore kako bi prostori u školskim dvorištima bili što uređeniji.

Već od sutra, sadnja 100 trešanja i šljiva počeće u osnovnim školama "Ratko Mitrović", "Sava Šumanović", "Laza Kostić" i "Dragan Lukić" i Desetoj beogradskoj gimnaziji.

Akcija će biti sprovedena u saradnji sa JKP "Zelenilo-Beograd", a kako najavljuju iz Instituta, sledeća donacija sadnica može se očekivati na jesen, početkom sledeće školske godine, kada će biti zasađeno oko 500 novih sadnica.

(Telegraf.rs / Foto: beograd.rs)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sadnice voca

    2. april 2012 | 19:41

    Veoma orginalna i kreativna ideja, na ovaj nacin deca ce nauciti nesto veoma korisno i nesto sto ce im biti potrebno u zivotu. Svaka pohvala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA