PREVOZ NA MOSTU "MIHAJLO PUPIN" : Linija 85 spaja Borču i Banovo brdo!

Od petka autobuska linija 85 će prevoziti putnike od Banovog brda preko Mosta na Adi i Pupinovog mosta do Borče III.

  • 5

Novim mostom "Mihajlo Pupin" saobraćaće od petka autobuska linija 85 koja će prevoziti putnike od Banovog brda preko Mosta na Adi i Pupinovog mosta do Borče III.

Kineski most svečano će biti otvoren 17. decembra.

Iako je postojala varijanta da Direkcija za javni prevoz uvede posebnu liniju koja će prevoziti građane preko novog mosta "Mihajlo Pupin" u ovoj direkciji su odlučili da produže trasu autobuske linije 85 koja će tako od petka saobraćati preko oba nova mosta.

Pupinov most biće otvoren u četvrtak, tokom posete premijera Kine Lija Kećijanga.

Linija 85 zvaće se Banovo brdo - Borča III, a planirano je da na trasi od terminusa Banovo brdo” (tramvajska okretnica) do terminusa Borča III” saobraća 10 vozila sa intervalom od 14 minuta.

Trasa linije je: Banovo brdo - Požeška - Kirovljeva - Visoka - Paštrovićeva - Radnička - Most na Adi - Jurija Gagarina - Marka Hristića - DJordja Stanojevića -Omladinskih brigada - Bulevar Mihaila Pupina - Aleksandra Dubčeka - 22. oktobra - Vrtlarska - Ugrinovačka - Banatska - Cara Dušana - Pupinov most - Severna tangenta - Zrenjaninski put - Bratstva i jedinstva - Bele Bartoka - Borča 3.

Kako se navodi u saopštenju Gradske uprave, analizirajući mogućnost poboljšanja prevoza gradjana nastanjenih na teritoriji opština Novi Beograd, Zemun i Palilula, Direkcija za javni prevoz je uvažavajući zahteve gradjana za uspostavlanje direktne veze ovih opština definisala neophodne uslove za produženje linije broj 85.

Ona će od terminusa Banovo brdo” preko Mosta na Adi i Pupinovog mosta saobraćati do terminusa Borča III”. Povećanjem broja vozila na ovoj liniji, obezbediće se veći ponudjeni kapacitet i nivo usluge stanovnicima nastanjenim u gravitacionoj zoni saobraćajnica Zrenjaninski put - Batajnički put - Ugrinovačke ulice - Omladinskih brigada, piše "24 sata".

Istovremeno, ovo predstavlja najkraću vezu naselja uz levu obalu Dunava sa centralnim delovima opština Zemun i Novi Beograd, kao i sa budućom autobuskom i železničkom stanicom u Bloku 42.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BG

    15. decembar 2014 | 23:22

    Malo je to linija treba barem 3,4 linije da se uvedu kako bi moglo bolje da se funkcionise

  • Srbin

    15. decembar 2014 | 19:05

    Valjda ce se rasteretiti sad brankov most i gazela barem malo...

  • izviđač

    16. decembar 2014 | 22:01

    Opet slivaju linije u neke centralne čvorove. Ova linija je rebalo da ide pored kvantaša i da se spusti na N. Beograd preko Bežaniske Kose. Kao prvo bila bi brza uvezalabi nekoliko perifernih tačaka. Ovako samo gužva u Zemunu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA