Francuzi kupuju beogradski aerodrom?

Francuska kompanija VINCI već upravlja sa 23 aerodroma u Francuskoj, Portugaliji i Kambodži, a vodili su bitku i za aerodrom u Ljubljani sa nemačkim „Fraportom”

  • 5

Francuska kompanija VINCI zainteresovana je za aerodrom „Nikola Tesla” u Surčinu. To je na neki način potvrdio i premijer Aleksandar Vučić juče, darujući jubilarnog četiri milionitog putnika koji se juče našao na pisti u Beogradu.

Vučić je, naime, napomenuo da će Manuel Vals, premijer Francuske, koji u Beograd stiže sutra, dovesti i privrednike spremne da ulože u Srbiju, a mi smo prevashodno zainteresovani za nekog ko je spreman da sagradi još jednu pistu, proširi kapacitete...

Među potencijalnim investitorima, kako „Politika” saznaje, naći će se i predstavnici kompanije VINCI.

Detalji, naravno, za sada nisu poznati i tek predstoji period u kome bi trebalo da se stvore uslovi za eventualno učešće stranih partnera u radu beogradske vazduhoplovne luke. Takođe, za sada se ne zna da li će se i drugi investitori pojaviti onog momenta kada se obznani da je Aerodrom „Nikola Tesla” spreman za privatizaciju ili za davanje eventualnih koncesionih prava, što je izglednije.

Francuska kompanija VINCI već upravlja sa 23 aerodroma u Francuskoj, Portugaliji i Kambodži. VINCI je vodio bitku i za aerodrom u Ljubljani sa nemačkim „Fraportom”. Pobedili su Nemci.

(Telegraf.rs/ Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mordecai

    5. novembar 2014 | 14:34

    znaci zato Vals.....aj rasprodajte ovo sto ovi pre vas nisu stigli

  • Drago

    5. novembar 2014 | 14:39

    Ma sve prodajte!!!

  • Mile

    5. novembar 2014 | 14:55

    Bolje prodato nego da propada. Vidi samo zeljezaru?! Nismo mi sposobni za vodjenje poslova. Jos uvek poslove vodi TITOVA Garda tako da je to naucilo da lencari!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA