Saobraćajci vrebaju iz žbunja: Ako pređete ulicu na crveno, oni će vam "skočiti za vrat" (FOTO)

 
  • 39

Da nas neko pita jesmo li u špijunskom filmu ili centru Beograda, zbunili bismo se jer ne bismo znali šta da odgovorimo. Svakodnevno, dvojica saobraćajnih policajaca se vešto kriju u automobilu skrivenom u žbunju i "love" pešake koji naprave prekršaj

Pošto smo dobili dojavu da se ovo dešava već proteklih nekoliko dana, otišli smo na lice mesta da vidimo koliko su se stvari "otrgle kontroli".

I, zaista, kada smo stigli na Trg Republike videli smo policijski automobil skriven u žbunju i dva policajca saobraćajca koja sede u kolima. Automobil im je bio parkiran ispred samog Staklenca, ne na putu već na trotoaru iza trafika tako da ne može da se primeti ukoliko se baš ne zagledate.

Zainteresovani da saznamo nešto o ovoj iznenadnoj "akciji" saobraćajaca, a i broju "ulovljenih" sugrađana, prišli smo saobraćajcima nadajući se da ćemo dobiti neke detaljnije informacije. Međutim, odgovor koji smo dobili bio je: "O podacima prekršaja ili broju građana koji su napravili prekršaj ne možemo da govorimo bez odobrenja načelnika. Da li je bilo 10 ili 100 prekršaja, nije bitno. Bitno je da ih je bilo."

Cena naplate prekršaja je 2.500 dinara ukoliko se plati u roku od osam dana. Međutim, ukoliko se ovaj vremenski okvir prekorači, cena se povećava na 5.000 dinara.

Dok smo bili na licu mesta i posmatrali situaciju, građani, na svu sreću, nisu nijednom napravili prekršaj, te za saobraćajce nije bilo posla.

Iz dežurne službe u USP su nam rekli da ni novinarima ni građanima ne bi trebalo da bude nikakvo iznenađenje što su tu policijaci, jer je sve to standardna procedura i oni rade svoj posao.

 

Međutim, zapitali smo otkud odjednom toliko interesovanje saobraćajne policije za taj deo grada, da li je u pitanju neki konkretan događaj zbog kog su tu pojačali mere opreza ili se radi o generalnoj zabrinutost za sigurnost građana usled prekršaja vozača.

S toga smo kontaktirali komandira Vladimira Rebića kako bismo iz prve ruke saznali o čemu se radi. Iz njegove službe smo dobili odgovor da je komandir zauzet i da bi bilo bilo kakvih zvaničnih izjava mora da se organizuje press konferencija.

 

Dakle, dragi građani, ipak sačekajte da se upali zeleno na prelazu dok ne saznamo šta se dešava. Čuvajte svojih 2.500 dinara.

(Emilija Cvijanović )

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kruševac

    23. oktobar 2014 | 16:07

    Pojavite se malo na autoputu gde se vozi i po 200km/h, prokontrolišite autobuse Jugoprevoza, BS-a, Laste... u kojima na međugradskim linijama stoji i po 10-15-oro putnika. Dovoljno je jedno naglo kočenje na 90-100km/h pa da ti putnici-tempirane bombe, polete u busu, polome i sebe i putnike koji sede.

  • filipj

    23. oktobar 2014 | 15:17

    A auto sto su parkirali u sred parka to nikom nista!

  • Mladen

    23. oktobar 2014 | 15:11

    Cuvajte zivote prelaskom na zeleno a ne 2.500

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA