ITALIJANI: Beograd je novi Berlin!

 
  • 15

U uvodnom delu novinskog članka list Koriere dela Sera, Beograd je predstavljen kao moderan, vitalan, kreativan, ali i kulturno briljantan evropski grad

O Beogradu piše najčitaniji italijanski dnevni list Koriere dela Sera "Beograd - novi Berlin", tako nazivaju naš glavni grad u novinskom članku, koji je danas objavljen, saopštila je Turistička organizacija Srbije (TOS).

U uvodnom delu današnjeg novinskog članka, Beograd je predstavljen kao moderan, vitalan, kreativan, ali i kulturno briljantan evropski grad.

Kako se navodi u saopštenju, TOS je u julu ove godine, u okviru jednog u nizu studijskih putovanja za novinare, ugostila i novinarsku ekipu najpoznatijeg italijanskog turističkog magazina "DOVE", deo grupe RCS - Koriere dela Sera.

Novinarka Ornela D'Alesio i fotograf Vitorio Đanela boravili su u Srbiji nekoliko dana sa ciljem promocije turističkih potencijala i kulturno-istorijskog nasleđa naše zemlje i prestonice.

Tokom boravka novinari su obišli brojne lokacije u glavnom gradu, među kojima su Kalemegdan, Skadarlija, Hram Svetog Save, ali naročitu su pažnju posvetili "novom licu" Beograda: potez od "Beton" Hale do Mikser House-a, Novi Beograd, kao i Belgrejd Dizajn Distrikt.

- Italijanska javnost sve učestalije gleda na Srbiju i na Beograd kao novu i blisku turističku destinaciju - ističe se u saopštenju i dodaje da nakon velike reportaže u "DOVE Magazin-u", današnji članak potvrđuje interesovanje izdavača, a time i široke publike prema Srbiji i Beogradu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Na Univerzitetu Kolumbija veliki dan za Srbiju i našeg naučnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Panco

    25. septembar 2014 | 21:51

    U kom ljudi rade na crno bez prijave prevoza i obroka, za celih 200 eura!

  • Joka

    25. septembar 2014 | 21:11

    Ma kako da nije...ajd ne lupajte gluposti...

  • Sasa

    25. septembar 2014 | 21:23

    Ja jedva cekam da cene nekretnina budu kao i Berlinu pa da se trampim za stan i odselim u Nemacku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA