Rektor Megatrenda najavio akreditovanje univerziteta i dolazak novih profesora (FOTO)

 
  • 0

Novi rektor Megatrend univerziteta, Prof. Slobodan Pajović predstavio novo rukovodstvo na konferenciji za novinare i najavio koje korake će preduzeti ova obrazovna ustanova u bliskoj budućnosti

Na Megatrend univerzitetu održana je konferencija za novinare na kojoj je novi rektor, Prof. Slobodan Pajović predstavio novo rukovodstvo, koje je preuzelo dužnost 1. jula ove godine i najavio koje korake će preduzeti ova obrazovna ustanova u bliskoj budućnosti.

Rektor Megatrend univerziteta je ukratko izneo ciljeve nove razvojne strategije Univerziteta koja podrazumeva podizanje kvaliteta obrazovanja zasnovanog na savremenim nastavno-naučnim dostignućima, pružanje primenjivih kompetencija svršenim studentima, dalje prilagođavanje standarda važećih u okvirima nacionalnog i objedinjenog evropskog obrazovnog prostora.

Profesor Pajović je najavio da će Univerzitet već u oktobru ove godine podneti zahtev za akreditaciju kod European University Association (EUA) sa sedištem u Briselu.

Realizacija ovog zadatka ima za cilj da omogući svim studentima i profesorima Megatrend univerziteta značajna međunarodna iskustva, ali i spoznaju različitih specifičnosti i međuzavisnosti koje postoje u oblastima savremenog obrazovanja, nauke i kulture.

Podsećanja radi, EUA je najznačajnija univerzitetska asocijacija u Evropi i iz naše zemlje njeni punopravni članovi su: KONUS kao kolektivni član, i univerziteti u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu kao individualni članovi.

Novi Rektorski i Dekanski kolegijum će posebnu pažnju posvetiti daljem razvoju naučnoistraživačkog rada, jer je stav Megatrend univerziteta da univerziteti moraju biti pravi oslonac za razvoj nauke i tako dati svoj doprinos napretku društva zasnovanog na znanju.

Profesor Pajović je obavestio medije o dodatnoj inspekciji Ministarstva prosvete, konstatujući da se takav vid kontrole i nadzora nije desio nijednoj visokoškolskoj ustanovi u Srbiji. Stoga je navedeno da se može steći utisak da je Megatrend univerzitet jedina visokoškolska ustanova koja ima neke nedostatke u svom radu.

- Naša je namera da se ubuduće naš univerzitet pojavljuje u medijima zahvaljujući svojim naučnim i obrazovnim rezultatima i dostignućma, međunarodnim aktivnostima, uspešnim studentima i kulturnim aktivnostima - naglasio je prof. dr Slobodan Pajović.

Rektor Pajović je, takođe, obavestio medije da je međunarodno uvaženi profesor ekonomije Dominik Salvatore prihvatio da bude počasni predsednik Megatrend univerziteta, i da će zajedno sa rektorom inaugurisati novu školsku godinu 2. oktobra.

Na konferenciji je objavljen sastav nove nezavisne komisije za proveru kvaliteta doktorske disertacije ministra Nebojše Stefanovića. Članovi nezavisne komisije su:

- Prof. dr Božidar Leković, Ekonomski fakultet u Subotici Univerziteta u Novom Sadu, Katedra za menadžment

- Prof. dr Svetislav Tabaroši (u penziji), Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, Katedra za pravno-ekonomske nauke

- Prof. dr Ivan Radosavljević, Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu, predmet: Metodologija naučnog istraživanja

(Telegraf.rs)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA