ČISTKA U KOMUNALNOJ POLICIJI: Razrešeni dužnosti zamenik i pomoćnik načelnika

 
  • 20

Danas su razrešeni dužnosti zamenik, kao i pomoćnik načelnika Komunalne policije grada Beograda. Takođe, upućen je i predlog da se dva komunalna policajca rasporede van Komunalne policije na niže rangirana radna mesta u okviru Gradske uprave grada Beograda

Komunalna policija grada Beograda izdala je saopštenje u kome navodi da su razreženi dužnosti zamenik načelnika i pomoćnik načelnika. Saopštenje prenosimo u celosti:

"Načelnik Komunalne policije grada Beograda Nikola Ristić doneo je danas odluku da se dužnosti u ovoj službi razreše zamenik načelnika Komunalne policije Aleksandar Kostić i pomoćnik načelnika Boban Rajčić, zbog konstatovanih nepravilnosti u radu.

Takođe, upućen je i predlog da se dva komunalna policajca rasporede van Komunalne policije na niže rangirana radna mesta u okviru Gradske uprave grada Beograda, dok je protiv jednog komunalnog policajca pokrenut disciplinski postupak za utvrđivanje odgovornosti.

Ova odluka doneta je nakon temeljne dvomesečne analize zatečenog stanja i funkcionisanja Komunalne policije, kako rukovodioca službe tako i komunalnih policajaca, kojoj se pristupilo dolaskom novog načelnika na čelo ove službe.

Odluka o pokretanju ovih mera doneta je nakon konsultacija sa gradonačelnikom grada Beograda u cilju uvođenja reda u funkcionisanju Komunalne policije i sprečavanja daljeg urušavanja ugleda ove institucije, što je u interesu Beograđana kao i zaposlenih koji savesno i časno obavljaju svoje poslove. Komunalna policija mora biti isključivo u službi građana i raditi u njihovom interesu i formirana je s ciljem da obezbedi komunalni red u Gradu Beogradu.

S tim u vezi pokrenute su i dodatne aktivnosti kao bi Komunalna policija bila u prilici da odgovara na potrebe građana. Trenutno je u toku aktivnost na izmeni Zakona o komunalnoj policiji, kojima bi se proširila ovlašćenja komunalnih policajaca, povećao broj pripadnika ove službe, omogućilo njihovo efikasnije obavljanje poslova i time obezbedila veća sigurnost građana.

Podsećamo da je u protekla dva meseca Komunalna policija sprovela brojne akcije u pružanju pomoći nadležnim organima, kroz pojačanu kontrolu u sprečavanju obavljanja nedozvoljene prodaje robe na javnim površinama, parkiranja vozila na javnim i zelenim površinama, a intezivirala je kontrolu taksi prevoza u gradu, naročito u zoni aerodroma ''Nikola Tesla''.

Takođe, izvršena je racionalizacija troškova, pojačana saradnja sa MUP-om i dogovoreni su novi oblici te saradnje, a pripadnici službe bili su angažovani i tokom trajanja vanredne situacije nastale nezapamćenim poplavama u maju mesecu.

Stroga kontrola poslovanja i efikasnosti rada Komunalne policije nastaviće se i u narednom periodu."

(Telegraf.rs

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Coa

    23. jul 2014 | 17:10

    Ma najbolje da ih nema uopste i ovako su tu zaposljava partijski kadar.

  • Miki

    23. jul 2014 | 16:47

    Pitajte ih zasto ne izlaze na prijave gradjana Cukaricke padine zbog paljenja i topljenja sekundarnih sirovina odmah pored naselja. Dodju na ivicu nehigijenskog naselja i ne smeju da udju jer se plase za svoju bezbednost, i oni su policija? Haahaaahaa

  • Dragisa

    23. jul 2014 | 19:16

    Cist promasaj i opterecenje budzeta sa ovakvom komunalnom policijom.Sta oni to rade i kome trebaju pitanje je sad? Tu su zaposleni tatini i mamini sinovi koji nista ne rade vec samo bodu oci i onako nezadovoljnom i gladnom narodu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA