GRAĐEVINSKE SILEDŽIJE: Divljačko nadziđivanje i klizišta ruše Karaburmu!

- Iako je zgrada stara "milion godina" i veštaci misle da bi nadziđivanje moglo da je sruši, bahati preduzimači hoće da nam je nadzidaju. Tvrde da imaju vezu u opštini Palilula - kaže jedan od stanovnika Karaburme, koji tvrdi da će sa komšijama fizički braniti zgradu

  • 1

Beogradsko naselje Karaburma godinama je bilo poznato po fudbalskom klubu OFK Beograd, a poslednjih petnaestak godina proslavilo se kao jedno od najružnije građevinski preuređenih naselja u gradu.

Zahvaljujući klizištima i sudeći po namerama da se nastavi s "nasilnim" i neumerenim nadziđivanjem starih i trošnih zgrada, Karaburmi preti urušavanje.

Jedan od stanara u zgrade u Uralskoj ulici kaže da su zahvaljujući "kombinacijama sa opštinarima" preduzimači postali toliko bajati da se nadziđuju čak i zgrade za koje su se veštaci izjasnili da ne mogu da izdrže teret ovih zahvata:

- Živim u zgradi koja je stara "milion godina" i koju su u nekoliko navrata pokušali da nadzidaju - kaže za Telegraf stanar koji je insistirao na anonimnosti, pa dodaje:

- Pre nekoliko dana je Goran Vesić najavio da neće više smeti da se zida tamo gde je to opasno i zabranjeno, ali su već sutradan u našu zgradu došli građevinari na premeravanje, u cilju početka nadziđivanja. Pokušao sam da ih sprečim i odvratim od namere pokazavši im mišljenje veštaka da je naša zgrada prestara i pretrošna za nadziđivanje novih spratova i doziđivanje terasa, ali su mi rekli da o tome ne odlučujem ja, te da imaju vezu u opštini Palilula i da ih baš briga za mišljenje veštaka - kaže rezignirani stanovnik Karaburme i zaključuje da će, ukoliko se građevinari vrate s mašinama, on i njegove komšije fizički braniti svoju zgradu.

Inače, posle obilnih kiša i poplava u ovom delu Beograda (Karaburma i Zvezdara) pojavila su se brojna nova klizišta, pa mnogi koji žive u zgradama koje su već "nasilno" nadzidane strahuju od mogućih urušavanja.

U protekle dve decenije na Karaburmi je nadzidan veliki broj starih zgrada, mahom na divlje, pa su mnogi od kupaca ovih stanova morali da čekaju vodu i kanalizaciju i duže od decenije, a i struju su uglavnom koristili "na divlje".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ezra

    23. jun 2014 | 21:07

    Sprecice divlju gradnju,al ovo je nadgradnja na legalnim temeljima ,a i veliki broj ljudi ce biti zaposljen ,tako da ja ne vidim neki problem,ako se nedaj boze urusi, pa stanari uneli pretezak namestaj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA