VESIĆ: Popis građevinskih objekata, cilj zaustavljanje divlje gradnje

- Ovakva vrsta popisa nikada se nije radila, posao je veliki, ali za sedam dana ćemo tačno znati koliko se objekata gradi i da li postoje dozvole. Legalizaija treba da spreči izgradnju ilegalnih objekata, a ne da je pospešuje - kazao je Goran Vesić

  • 3

U Beogradu danas počinje akcija popisa građevinskih objekata u izgradnji, kako bi se utvrdilo da li poseduju sve dozvole, kaže gradski menadžer Goran Vesić.

- Ovakva vrsta popisa nikada se nije radila, posao je veliki, ali za sedam dana ćemo tačno znati koliko se objekata gradi i da li postoje dozvole. Legalizaija treba da spreči izgradnju ilegalnih objekata, a ne da je pospešuje - kazao je Vesić za televiziju Pink.

On je objasnio da će nakon popisa objekata, u kontrolu dokumentacije zajedno s gradskim inspektorima ići i državni inspektori.

- Građevinari su do sada koristili situaciju da je za objekte do 800 kvadrata nadležna opština. Oni dobiju dozvolu na tih 800 kvadrata, pa onda ilegalno pređu tu kvadraturu i niko ih ne dira zbog nadležnosti. To je nedopustivo i to se više neće dešavati -  naglasio je Vesić.

On je najavio da će rekonstrukcija Bulevara vojvode Stepe na Voždovcu početi 10. jula, i da će radovi trajati godinu dana. Kada je u pitanju rekonstrukcija Trga Slavija, Vesić je objasnio da bi u avgustu gradska Skupština trebala da usvoji plan rekonstrukcije, a da će tender za taj posao biti raspisan do kraja godine.

Gradski menadžer je naveo i da najavljene kiše ne bi trebalo da izazovu nove poplave, ali je naglasio da se u Štabu za vanredne sitaucije prati stanje i da su svi na oprezu.

- Nema opasnosti da će biti nekih novih poplava, ali i sami znate da kanalizacija nije bas u najboljem redu, tako da moramo da budemo na oprezu - ocenio je Vesić.

On je najavio i da bi u toku ove nedelje trebalo da budu potpisani prvi donatorski ugovori sa kompanijama koje su izrazile želju da pomognu u obnovi posle poplava. Vesić je rekao da se veliki broj kompanija interesuje za pomoć u obnovi obdaništa i domova kulture.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Donatelo

    17. jun 2014 | 10:57

    Koje tebe ovde postavio,,,,tesko nama'''

  • Урош

    17. jun 2014 | 11:35

    Да си оно што си урадио Звезди, урадио Риверу или Боки, одавно би и ти и сви твоји сарадници били у тапацираној кутијици.. :) ДаБогда све паре које си узео из Звезде, потрошио на лечење себе и теби драгих особа.

  • Komsija

    17. jun 2014 | 12:44

    Ajmo zemun..prvomajska...pa altina i batajnica...ah da..nji niko ne sme da dira

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA