Prva knjiga "njuzovaca": Upravo to nam je trebalo

 
  • 0

- Na istraživačko novinarstvo utrošeno je oko pet-šest sati, a pritom su konsultovani naznačajniji izvori kao što su Vikipedija i Gugl - kaže jedan od autora na Njuz.netu Marko Dražić

Knjiga "Ovo vam možda nije trebalo", koja sadrži oko 170 tekstova sa popularnog sajta Njuz.net, promovisana je sinoć u Gradskoj bilbioteci.

Osim "novinskih članaka" sa sajta, u knjizi se našla i istorija Srbije od Nemanjića do smrti Josipa Broza Tita, ali posmatrana kroz vizuru žute štampe, odnosno kako bi tekstovi na Njuz.netu izgledali da su pisani kroz vekove.

Autori knjige i tekstova na sajtu Marko Dražić i Nenad Milosavljević kažu da su tekstove iz knjige "birali žrebom". Deo srpske istorije koji se našao u knjizi proučavan je s posebnom pažnjom.

- Ozbiljno smo pristupili temi. Na istraživačko novinarstvo utrošeno je oko pet-šest sati, a pritom su konsultovani naznačajniji izvori kao što su Vikipedija i Gugl - objašnjava Dražić.

Voja Žanetić, "dopisni član" Njuza, kaže da je dok je radio za Indeksovo radio-pozorište uvek žudeo za tim da se nađe na mestu svojih slušalaca, a da je otkad čita vesti na Njuzu prvi put u prilici da to i doživi.

- Na Njuzu se objavljuju dve vrste vesti - one za koje pomislite da su se zaista desile i one za koje ne sumnjate da bi mogle da se dese - rekao je Žanetić, i kao primer naveo jednu od poslednjih sa ovog sajta: "Fijat predstavio Tadića na sajmu automobila u Ženevi".

Knjigu je izdala izdavačka kuća "Kornet".

(M. S.)

Video: Promocija knjige "Rok Panteon".

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA