Privatni autobusi u BG prestaju da voze!

Gradski čelnici obavestili su pre tri dana privatne prevoznike da u junu neće moći da ih plaćaju pošto Grad nema novca. Privatni prevoznici tvrde da se nalaze u očajnoj situaciji jer su se gotovo svi zadužili

  • 12

Svih 416 autobusa privatnih prevoznika neće najverovatnije izaći na ulice u ponedeljak, 2. juna, pošto Grad Beograd nema više novca da ih plaća, saznaju “24 sata”. Gradski čelnici održaće danas sastanak s lizing kućama i dobavljačima goriva da bi pokušali da omoguće privatnim prevoznicima da nastave da rade.

Čelnici su obavestili pre tri dana privatne prevoznike da u junu neće moći da ih plaćaju pošto Grad nema novca. Privatni prevoznici tvrde da se nalaze u očajnoj situaciji jer su se gotovo svi zadužili.

- Grad nam je pre nekoliko dana isplatio 150 miliona dinara, a duguje nam skoro dve milijarde dinara. Mnogi od nas su u velikim kreditima. Svih 400 autobusa uzeli smo na lizing i svakog dana preti opasnost da nam ta vozila oduzmu. Dogorelo je do nokata. Bukvalno nemamo više ni za gorivo. Jednostavno, od ponedeljka nećemo moći da isteramo autobuse iz garaže - žale se privatni prevoznici, piše "24 sata".

U Gradu već tri dana ne žele ništa da komentarišu u vezi sa ovom temom, ali gradski čelnici održaće danas u 14 sati sastanak s lizing kućama i dobavljačima goriva kako bi pokušali da ih ubede da ne blokiraju račun privatnim prevoznicima.

Inače, svakog radnog dana na ulice grada izađe 1.337 vozila javnog prevoza računajući i autobuse privatnih prevoznika. Ukoliko privatni prevoznici zaista prestanu da rade u ponedeljak, to će značiti da će u saobraćaju biti za trećinu manje vozila.

Linije na kojima saobraćaju samo privatni prevoznici su: 24, 34, 49, 60, 81, 81L, 310, 406, 513, 522, 553 i 613. Privatni prevoznici rade i kao dopuna GSP-u, ukupno na 83 od 133 autobuskih linija gradskog prevoza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LORD

    29. maj 2014 | 10:16

    Dobar ovaj Vucic-eto,krenulo na bolje...sramota!

  • Superior

    29. maj 2014 | 12:32

    Ocekivano od nesposobne vlasti. Gradjani Beograda tek ce osetiti "blagodeti" izborom nesposobnjakovica.

  • JR

    29. maj 2014 | 10:59

    Grad placa gradski prevoz, pa zasto se onda placaju karte u prevozu i taj cuveni Bus+ . I treba da se uvede novi nacin podele poreza, jos manje para za Beograd i beodradjane, a vise para za ostatak gradjana i druge gradove u Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA