Evo gde možete pronaći spasene kuce i mace iz poplava!

 
  • 0

Društva za zaštitu životinja ažuriraju svoju bazu podataka i putem društvenih mreža i medija obaveštavaju javnost o tekućim akcijama na terenu i o spasenim domaćim životinjama, a podaci se mogu naći na portalu pomozi.zivotinje.rs

Krizni štab grada Beograda, u okviru kojeg je poslove iz svog delokruga obavljao i Štab za veterinu Sekretarijata za poljoprivredu i "Veterina Beograd", odmah nakon objave vanredne situacije u Beogradu otpočeo je akciju spasavanja kućnih ljubimaca sa poplavljenih područja opštine Obrenovac.

U ovoj akciji su pored veterinara učestvovale i brojne ekipe pripadnika MUP-a, vatrogasne i gorske službe, kao i društva za zaštitu životinja, koji su svojim nesebičnim zalaganjem doprineli spasavanju desetina kućnih ljubimaca, naročito pasa i mačaka.

- Svakodnevno od 17. maja svi učesnici ove akcije obilazili su Obrenovac, spasavali, hranili, pojili i zbrinjavali kućne ljubimce koji nisu bili evakuisani zajedno sa svojim vlasnicima. Saradnja između sekretarijata i društava za zaštitu životinja se nastavlja i u toku je izrada jedinstvene baze podataka za sve spasene i evakuisane kućne ljubimce, koji se nalaze u prihvatilištima širom Beograda - navodi se u saopštenju Sekretarijata za poljoprivredu.

Oni su dodali i da posebnu zahvalnost duguju ovim društvima, koja su se odmah priključila akciji spasavanja i potpuno ravnopravno sa gradskim i državnim službama pomagala tokom svakodnevnih aktivnosti zbrinjavanja.

- Društva za zaštitu životinja ažuriraju svoju bazu podataka i putem društvenih mreža i medija obaveštavaju javnost o tekućim akcijama na terenu i o spasenim domaćim životinjama, a podaci se mogu naći na portalu pomozi.zivotinje.rs - dodali su iz Sekretarijata za poljoprivredu.

Iz ovog sekretarijata još jednom apeluju na sve plemenite ljude koji su u mogućnosti da udome baš kućne ljubimce iz poplavljenih opština, kao i da pomognu doniranjem hrane i sredstava za higijenu, da se obrate posredstvom navedenog linka.

(Telegraf.rs)

Video: Godišnjica rođenja Pupina i Andrića obeležena na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA