Ušao sa zoljom u Hitnu pomoć i tražio da ga pregleda Nada Macura!

 
  • 22

- Prošao je pola Beograda, tako sa zoljom na leđima, ušao u ambulantu i tražio da ga lično ja pregledam - rekla je portparolka Hitne pomoći. Ekipa interventne policije stigla je u rekordnom roku i odvela napadača

Stariji muškarac ušao je jutros u prostorije Hitne pomoći sa zoljom i tražio da ga pregleda portparolka Nada Macura. Intervenisala interventna policija.

Slobodan P. (54) je jutros ušao u prostorije Hitne medicinske pomoći u Franša Deperea 5 sa lanserom "zolje" bez projektila i tražio da ga pregleda portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

- Prošao je pola Beograda, tako sa zoljom na leđima, ušao u ambulantu i tražio da ga lično ja pregledam - rekla je Macura za Mondo.

Tvrdi da se nije uplašila, a da su njene kolege u ambulanti, u koju je čovek ušao objasnili da Macura ne vrši preglede i da je u drugoj prostoriji. Ona kaže da je očigledno u pitanju psihijatrijski bolesnik.

- Mnogo mi ga je žao. Nisam uplašena - rekla je Macura i dodala da je problem, ipak, što obezbeđenje Hitne nema oružje i što ne bi moglo da reaguje da je napadač bio agresivniji. Macura kaže da napadač nije nikome pretio, već je samo tražio pregled.

Nakon što je Slobodan P. ušao u Hitnu pomoć, prvi koji su reagovali i razoružali ga bili su Slobodan Zečević medicinski tehničar i vozač Goran Milošević.

- Bio sam u kol centru na spratu kada se sve dogodilo. Kolega iz ambulante došao je da obavesti načelnika o incidentu. Sišao sam dole, i sreo kolegu i pokušali smo da fino popričamo sa Slobodanom P. On je pričao nepovezano. Govorio je da mu neko nije ukazao pomoć, ne mi u Hitnoj nego neko drugi... Tada nismo znali da li je zolja ispaljena ili nije, a video sam i da ne mogu ništa da uradim, da ubedim čoveka da se smiri. Zato sam, u trenutku kada se Petrović obratio mom kolegi Goranu, iskoristio priliku i razoružao ga. Kolega i ja smo ga zatim zadržali nekoliko minuta dok su došli pripadnici interventne, priča hrabri Zečević za Kurir.

"Čovek nema kad da razmišlja u takvim trenucima. Znam kakva opasnost preti. Tu su lekari, kolege, pacijenti i morao sam da reagujem brzo, u sekundama. Samog Petrovića smo razoružali i nismo ga povredili ni na koji način", kaže on.

Ekipa interventne policije došla je u rekordom roku i odvela Slobodana P, kaže Nada Macura.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Makarije

    9. april 2014 | 10:21

    Trebao mu je savet da pije više tečnosti i čuva se visokih temperatura :)))

  • Ivan

    9. april 2014 | 10:30

    Nije imao potrebe da prijeti kad je na ledjima imao recept

  • Goran

    9. april 2014 | 11:32

    Čujte i drugu stranu. Koliko je taj čovek bio očajan na zdravstvo i koliko je puta pokušao da dobije lekarsku pomoć i bio odbijan. Da je imao punu zolju ili neto drugo verovatno bi što uradio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA