Znate li šta je branč? Evo gde u Srbiji možete da uživate u njemu (FOTO)
Sigurno ste već čuli za branč? Ili možda ipak niste? Sagovornica Telegrafa, Branka Petronijević otkriva zašto se branč izdvaja kao jedna od najlepših usluga koju možete dobiti u ovom hotelu. Šta je branč pokušali smo da saznamo u hotelu Kraun Plaza:
Kao što i sam naziv kaže, branč je obrok koji se služi u vreme između doručka i ručka. Pruža mogućnost ljudima da lepše provedu svoj vikend. Odnosno, omogućava vam da duže spavate, da popijete kafu kada ustanete i zatim, u jednoj prijatnoj atmosferi provedete 2 do 3 sata kvalitetnog vremena bez ikakve žurbe i bez ikakvog opterećenja.
U svetu, branč je daleko popularniji, a s obzirom da predstavlja obrok između doručka i ručka, jela koja su zastupljena na branču su vezana za oba obroka, ali u širokom dijapazonu ponude.
Kakva je tradicija branča na našim prostorima?
Volim da naglasim da su branč izmislili Englezi, ali da su ga Amerikanci proslavili. U gastronomskim analima, zapisano je da je prvi branč na ovim prostorima poslužen 1990. godine i to upravo u hotelu Interkontinental Beograd. Od tada, stari hotel se trudio da ljudima približi ovu lepu gastromonsku naviku, da ih na neki način edukuje i da im ukaže na to da svoje slobodno vreme mogu da kreiraju baš po svom ukusu, na neki bolji i kvalitetniji način.
Posle Interkontenentala, branč je postao sastavna usluga mnogih drugih hotela. Veoma smo ponosni na činjenicu da smo bili pioniri koji su nešto novo otkrili beogradskim hotelijerima, nešto što je tako dobro prihvaćeno i što sada u ponudi mnogih beogradskih hotela ima značajno mesto.
Kako izgleda branč u Kraun Plazi?
Otvaranjem Kraun plaze, kao cenjenog brenda Interkontinental Hotel Grupe, mi smo osetili obavezu da usluga branča koju ćemo pružati svojim gostima, treba da bude zaista posebna.
Najmanje 20 stručnjaka iz oblasti kulinarstva je provelo oko 3 meseca u kreiranju jela koja će se služiti na branču, kako bi sva jela koja se nađu u ponudi zadovoljila potrebe svih ljudi koji dođu, bez izuzetka.
Zadatak fenomenalne ekipe od 65 kuvara je da svaki gost, bio on vegeterijanac, vegan, jeo jela bez masnoća, bio na klasičnom postu, ili bio nam dragi gurman, na nedeljnom branču u Kraun Plazi uživa u jelima za koja će posle moći da da toplu preporuku. Mi smo u tome uspeli.
U Kraun Plazi se služi preko 70 jela svake nedelje. U ponudi su salate kao obrok, ali naravno i sezonske, hladna predjela, topla predjela, glavna jela sa kompletnim prilozima, kutak tradicionalnih jela, specijalno pripremljena mesa, morski plodovi I najukusnije morske I rečne ribe, posebne stanice sa pečenjima koja održavaju svoju temperature I svežinu tokom celog trajanja branča jer su u posebnoj temperaturnoj stanici koja to omogućava. Naravno tu je I bezbroj savršenih poslastica, hlebova i peciva pripremanih u domaćoj radionici.
Posebna ponuda svake nedelje je “stanica” iznenađenja. Kada je u pitanju stanica sa pastama, na primer, tada se bezbroj vrsta pasta pripremaju pred vama. Raskošni prelivi, mini bašta najmirisnih začina koje želite da dodate, i prekrasni Grana Padano koji Vam se smeši da ga narendate preko svega su samo neki detalji ove raskošne ponude.
Jos jedan kuriozitet, ovo je jedina branč usluga gde možete imati svoju ličnu palačinku i nazvati je svojim imenom. Kada Vam mladi kuvar ispeče palačinku, kreirajte nadev prema svom ukusu, prelijte je na svoj sopstveni način. Ona će zauvek ostati samo vaša naše pažljivo osoblje će je zauvek zapamtiti.
Pošto smo svesni da je mališananima teško dugo zadržati pažnju i da vrlo često nisu ljubitelji standarnih jela koja vole tate i mame, za njih je pripremljen, dečiji kutak. Dečji meni sa mini burgerima, štapićima od piletine, mini picama i svim onim u čemu deca uživaju, ali sve sa pažnjom pripremljeno od nutricionistički izbalansiranih namirnica i dnevno sveže. Nakon obroka, mališane čeka igraonica, sa animatorima ali i vaspitačima. Vaša deca biće bezbedna, zadovoljna a nešto će dodatno i naučiti.
Kada je reč o ishrani, ljudi su izgubili naviku da uživaju u hrani, a sve pod pritiskom dinamičnog načina života. Zato, kada dodjete na Branč u Kraun Plazu, vi ste sebi priuštili pravi izlazak. Za vas svira lajv bend nenametljivu stranu muziku.
Nedeljom, u periodu od 12 do 5 je vreme kada cela porodica, ljubavni par ili prijatelji mogu da dođu i provedi ceo dan uz besprekornu uslugu.
(Mihajlo Pavić)
Video: Željka Bojić je jedna od njih, ona čeka na transplantaciju jetre i ima samo jednu poruku
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
GoranM
To se u JNA zvalo marenda.
Podelite komentar
.....
Opanak dobio stiklu......najgora kombinacija.
Podelite komentar
Haj
Samo niste naveli cenu a posle saznanja bežžžž
Podelite komentar