PISMO HRVATA KOJE JE UZDRMALO REGION: Balkanci, pozdrav iz normalne Evrope!

Ekipa Telegrafa prenosi u celosti pismo koje je mladi Hrvat koji već nekoliko godina živi u inostranstvu poslao redakciji portala Index.hr. Saznajte zašto je ovo pismo uzdrmalo hrvatsku javnost

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Dingospo
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Cici

    27. maj 2014 | 00:11

    Čovjek je potpuno upravu. Završila sam ove godine školu, kada ću u Hrvatskoj naći posao? Kada? Uveli su mirovine do 67 godina i hoće mi netko objasniti kada ću ja početi raditi i kako pokazati svoje znanje kada svaki oglas traži radno iskustvo. Odakle meni iskustva kada sam prije 11 dana završila školu? Da li imam priliku u Hrvatskoj ostati i sjediti kući i čekati priliku. Naravno da ne. Dok mi se ukazala prilika van Hrvatske, odbiti je jer će mi u srcu bit sjećanje na djetinjstvo, na selo u kojem sam odrasla ? Da, bolit će me možda par mjeseci, ali ovdje nemam izbora. Svoje djetinjstvo, selo, prijatelji, obitelj, sva lijepa sjećanja ostat će mi u srcu. Posao i stvaranje sebi bolje budućnosti, zatim pokazati ovo što sam naučila. To je moj plan!

  • aleksa

    25. maj 2014 | 14:44

    konaktirajte me s tim covjekom molim vas da bjezim odavde vise....

  • milan

    24. maj 2014 | 18:03

    ........nije to samo njegov problem ili "balkanski"! Problem je globalne prirode i o njemu se treba razmisljati i dogovarati na Svijetskoj razini odlucivanja. Zato predlazem vama mladima da se ujedinite, ne na politickoj osnovi, već putem društvenih mreza stvorite kriticnu masu istomisljenika, koji ce mijenjati svoju okolinu, uvijek razmisljajuci globalno, unisono, ali djelovati lokalno, tu gdje su rodjeni, gdje se najbolne osjecaju. Ne treba bjezati od problema. S problemima se treba znati suočiti i boriti. Nije sramota "pasti", vec je sramota ne dignuti se i ponosno krenuti dalje. Gdje je dobro, tamo je domovina, govorili su stari latini. Stvarajte dobro oko sebe i vasa djeca nece morati bjezati od vas. Bili smo nekad "obecana zemlja". Svijet nam se divio. Upravo taj neizgradjeni socijalizam, po kojem danas mladi iz neznanja pljuju, omogucio je 45 godina kvalitetnog zivota, skolovanja i rada mnogim poratnim generacijama, koje ga nazalost iz neznanja nisu znale sacuvati ili razviti u bolji drustveno-ekonomski poredak. Posljednjih smo 25 godina svjedoci bezocne pljacke politickih elita, koje su u ime demokracije osiromasile vlastiti narod, ucinivsi ga "robovima" tudjeg kapitala. Nitko nam, od tisucljetnih osvajaca nasih krajeva i zemalja nije ucinio vecu stetu i pljacku od vlastitih politicara, za koje smo vjerovali da rade u nase ime i za nasu korist. Zato ih nove generacije trebaju ignorirati i o svim bitnim pitanjima za sebe, svoju lokalnu zajednicu odlucivati "referendumom"(jedan covijek, jedan glas), jer je to najpravednije i najpostenije. Kad se to postigne i na globalnom, svijetskom nivou, onda cemo moci reci da imamo demokraciju u pravom smislu te rijeci i da smo svi "lokal-globalisti", svijetsko-lokalni istomisljenici o najbitnijim pitanjima za svakog pojedinca, ma gdje on bio, radio ili zivio. Tada vise nece biti ovakovih tuznih prica ili one "trbuhom za kruhom". Vas lokal-globalist Milan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA