Kako je američka novinarka opisala bombardovanje Srbije? (VIDEO)

 
  • 89

- Imala sam 16 godina i išla sam u školu te 1999. Nisam imala pojma da se tri meseca bombarduje zemlja u centralnoj Evropi - kaže američka novinarka Anisa Naouai, koautorka ruskog filma o stradanju Srba za vreme bombardovanja koji će biti prikazan sutra

Televizija "Russia Today" snimila je dokumentarni film "Zašto?" o NATO bombardovanju Srbije 1999. godine, koji će publika imati prilike da vidi u ponedeljak, na 15-godišnjicu NATO agresije na Srbiju.

Priča prati autorke filma, Anisa Naouai iz SAD-a i Jelenu Milinčić iz Srbije, kako putuju po nekadašnjoj Jugoslaviji - Srbiji, Kosovu i Crnoj Gori i razgovaraju s ljudima o užasima rata i gubicima voljenih.

- Imala sam 16 godina i išla sam u školu te 1999. Nisam imala pojma da se tri meseca bombarduje zemlja u centralnoj Evropi - rekla je američka novinarka Anisa, koautorka filma o stradanju Srba za vreme bombardovanja.

- Tražili smo važne, tople ljudske priče. Srbija je mala zemlja i nije teško naći nekoga ko je bio pogođen bombardovanjem - dodala je Jelena Milinčić, novinar iz Srbije.

- Ne razumem kako svet može da dozvoli NATO paktu da se ni ne izvini zvanično za ovo - kazala je Anisa u filmu.

Film će 24. marta biti prikazan na televiziji "Russia Today".

(Telegraf.rs)

Video: Ono kada se sve oko tebe ruši, a tebi je laganica:U radnji izbio požar, on ostao "ladan kao špricer"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • losmi

    23. mart 2014 | 13:58

    Хвала Русима! Тужно је да неко други мора да ради документарац о нато злочинцима а не ми. Ваљда да нам се не увреде "пријатељи". А ови комплексаши, потурчени и покатоличени Срби, ви се јутром будите уз српске портале, јер зна се чије крв тече вашим венама.

  • Patriota

    23. mart 2014 | 11:01

    Ameriku ce stici bozja kazna u vidu erupcije mega vulkana Jelouston koji je vec premasio ocekivanu erupciju za 1000 g tako da je pitanje trena kada se to moze desiti i nestace poka Amerike.Neki koji proucavaju bibliju smatraju da su Sodomora i Gomora ustvari Amerika i da ce se to tek dogoditi

  • antikom

    23. mart 2014 | 12:47

    Ja ne znam koliko vekova treba da prodje da bi ste vi bosanci i hrvati shvatili da rat iz devedesetih nema nikakve veze sa stvaranjem VELIKE SRBIJE.Ne moze jedan komunista stvara nacionalnu drzavu.On nije hteo nikakvu Srbiju,sto govori stvaranje SRJ......Pametnom dosta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA