Uhapšen najbogatiji Ukrajinac u Beču

 
  • 7

Dmitrij Firtaš je jedan od najbogatijih Ukrajinaca, oligarha, poznat po "bliskim vezama sa Rusijom" i ulaganjima u proizvodnju gasa, hemijsku industriju, medije i bankarski sektor. Pod istragom je SAD i FBI od 2006. godine

Austrijska policija uhapsila je danas jednog od najbogatijih Ukrajinaca, biznismena Dmitrija Firtaša (48) posle dugogogodišnje istrage američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) i poternice koje su raspisale Sjedinjene Američke Države.

- Pripadnici policijske jedinice za organizovani kriminal uhapsili su ukrajinskog državljanina 12. marta uveče u Beču - saopštila je austrijska policija.

Austrijska novinska agencija navela je da se radi o glavnom ukrajinskom oligarhu koga je imenovala kao Firtaš, prenosi agencija AFP.

Firtaš je jedan od najbogatijih Ukrajinaca - oligarha poznat po "bliskim vezama sa Rusijom" i ulaganjima u proizvodnju gasa, hemijsku industriju, medije i bankarski sektor što mu je dalo značajan uticaj, posebno za vreme vlasti nedavno svrgnutog predsednika Viktora Janukoviča.

Policija je identifikovala uhapšenog samo kao Dmitri F. koji je pod istragom FBI od 2006. godine, a sada se nalazi u pritvoru, navodi Rojters.

U poslednjih 15 godina, Firtaš je postao jedan od vodećih investitora u sektoru energetike i hemijske industrije u Centralnoj i Istočnoj Evropi, a njegove kompanije i filijale prisutne su osim Ukrajine, u Nemačkoj, Italiji, Kipru, Tadžikistanu, Švajcarskoj, Mađarskoj, Austriji i Estoniji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ostap Bender

    13. mart 2014 | 19:19

    Nov naccin da se eliminiše konkurencija...Samo treba da budeš vlasnik FBI...i Evrope...

  • kokica kockica

    13. mart 2014 | 16:00

    A sta ce mo sa ostalim ,oligarsima sveta?najbolje bi bilo kad bi se pojavio neki robin hud!!!!!!!

  • Mile pita

    13. mart 2014 | 14:48

    Da li su na Krimu svi krimosi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA