UKRAJINA: Nećemo u rat protiv Rusa na Krimu!

 
  • 17

- Ne možemo pokrenuti vojnu operaciju na Krimu zato što bismo izložili istočnu granicu i Ukrajina ne bi bila zaštićena - izjavio je vršilac dužnosti ukrajinskog predsednika Aleksandar Turčinov

Ukrajina neće vojno intervenisati na Krimu da bi sprečila otcepljenje tog crnomorskog poluostrva, izjavio je vršilac dužnosti ukrajinskog predsednika i predsednik Vrhovne rade (skupštine) Aleksandar Turčinov.

- Ne možemo pokrenuti vojnu operaciju na Krimu zato što bismo izložili istočnu granicu i Ukrajina ne bi bila zaštićena - izjavio je Turčinov, dok se Krim priprema za referendum o pripajanju Rusiji koji se održava u nedelju, 16. marta.

Predstojeći referendum o pripajanju Rusiji je "farsa" čiji će rezultati biti namešteni u Moskvi, kazao je Turčinov u intervjuu za AFP.

- Ono što nazivaju referendumom neće se dogoditi na Krimu, već u kancelarijama Kremlja - istakao je Turčinov.

Ruski lideri odbijaju dijalog sa ukrajinskim vlastima, dodao je on.

- Oni odbijaju svaki kontakt sa ministarstvom spoljnjih poslova i vladom - rekao je Turčinov posle sastanka saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu u Kijevu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BALKANSKI SPIJUN

    12. mart 2014 | 09:11

    Necete ili neeesmete???? Velika razlika Turcine moj

  • General Vrangel

    12. mart 2014 | 08:51

    Ko sa vama da razgovara? Nemate legitimitet, niste izabrani na izborima, ubijajuci svoj narod silom ste uzeli vlast... Oticice vam i istocni deo i pripojice se matici, kojoj i pripada.

  • DjJane

    12. mart 2014 | 09:22

    Prica se 'prica da Rusi dolaze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA