Rusi vrbuju dobrovoljce za Ukrajinu!

 
  • 3

Vladimir Prokopenko, jedan od osnivača grupe "Civilna odbrana Ukrajine", poziva volontere iz Rusije da se pridruže mirnim protestima u Ukrajini, uz instrukcije da se na granici prave da su turisti

Grupa "Civilna odbrana Ukrajine", koja je osnovana na najpopularnijoj ruskoj društvenoj mreži "VKontakte", poziva muškarce starosti između 18 i 45 godina da pređu ukrajinssku granicu i pruže moralnu podršku.

Grupa je osnovana pre nedelju dana i već ima više od 7.000 pratilaca. Vladimir Prokopenko, jedan od osnivača, objasnio je da je reč o pozivu volonterima iz Rusije da se pridruže mirnim protestima u Ukrajini.

- Ukoliko dođe do nasilja, nećemo slati nikoga. Inače šaljemo ljude u Harkov i Donjeck, na istoku Ukrajine, kao i u Odesu na jugozapadu zemlje - izjavio je Prokopenko za "Novaja Gazetu". Kao napomenu svim volonterima poručio je da na granici ne privlače pažnju i da se prave da su samo turisti.

Prema nepotvrđenim informacijama, pojedini ruski državljani su bili plaćeni za učešće u nasilnim protestima. Slična kampanja se vodi na Tviteru, pod nazivom "Rusija svoje ne ostavlja", koju uglavnom prate ukrajinci sa ruskog govornog područja.

(Telegraf.rs / Izvor: bbc.com)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДАШОНИ

    5. mart 2014 | 19:06

    У Четнике Руски Роде за Крим до Слободе

  • dunja

    16. maj 2014 | 10:03

    uKRAJINCI SE TREBAJU PONAŠATI KAO hRVATI 1995., A NE KAO BOŠNJACI PA SAD STOJE USIDRENI I BEZ POMAKA ,A USPUT I BEZ POLA DRŽAVE.BRAĆO uKRAJINCI ,TREBA DOSTA KRVI PROLITI ZA SLOBODU ,POGOTOVO AKO IMAŠ TAKO NEZGODNOG SUSJEDA.

  • Čeda

    27. april 2014 | 14:36

    Koliko placaju??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA