OBAMA PORUČIO: Rusija je na pogrešnoj strani istorije

 
  • 46

Obama je upozorio da su svetske sile ujedinjene u uverenju da je Rusija prekršila međunarodno pravo intervenišući u Ukrajini

Pradsednik SAD Barak Obama poručio je danas Rusiji da stoji na pogrešnoj strani istorije kad je reč o Ukrajini, i da potezi Moskve predstavljaju kršenje međunarodnog prava. Obama je novinarima poručio i da SAD razmatraju ekonomske i diplomatske mogućnosti za izolovanje Rusije.

Predsednik SAD pozvao je Kongres da radi na paketu pomoći za Ukrajinu, kao jednom od prioriteta i poručio da će produžetak vojne akcije u toj zemlji biti "veoma skup za Rusiju".

Obama je upozorio i da su svetske sile ujedinjene u uverenju da je Rusija prekršila međunarodno pravo intervenišući u Ukrajini, prenele su agencije.

- Ruski predsednik Vladimir Putin treba da dozvoli međunarodnim posmatračima da posreduju u razgovorima u Ukrajini, prihvatljivim za ceo ukrajinski narod - ocenio je Obama posle razgovora s izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    3. mart 2014 | 23:40

    Koje licemerje kad Amerikanac prica o krsenju prava! Kazite mi jedan sukob u svetu u poslednjih 30 godina gde Amerika nije prekrsila medjunarodno pravo i vrsila genocid nad malim narodima, gde nije bila bahata do krajnjih granica?!

  • Irina

    4. mart 2014 | 00:12

    Ruskinja sam i time se dičim! Evropa i Amerika mogu samo da nam pljunu pod prozor i to ako im dozvolimo! Jer ako mi krenemo stićićemo do Vašingtona i nazad! Setite se Berlina!

  • Mile123

    3. mart 2014 | 23:27

    Ma moze samo da gleda i ocenjuje, to je sve sto on moze da uradi protiv rusije :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA