CESID: SNS osvaja 44 odsto glasova

 
  • 25

Direktor Cesida Marko Blagojević naveo je da istraživanje pokazuje da je tri i po miliona birača opredeljeno, a taj broj raste, tako da se može očekivati da na izbore izađe oko četiri miliona birača

Srpska napredna stranka osvojiće na izborima 16. marta 44 odsto glasova, a drugoplasirana biće koalicija oko SPS-a sa 13 odsto glasova, pokazalo je najnovije istraživanje Cesida.

Prema ovom istraživanju, obavljenom od 22. do 28. februara na reprezentativnom slučajnom uzorku od 1.188 ispitanika metodom razgovora licem u lice, NDS Borisa Tadića osvojiće osam, DS sedam, LDP šest, DSS pet, URS i Dveri po četiri, SRS tri, a ostali šest odsto glasova.

Direktor Cesida Marko Blagojević rekao je da 44 odsto podrške za naprednjake i mnogo malih stranaka koje se bore da pređu cenzus, pred SNS postavlja samo pitanje da li će osvojiti apsolutnu većinu.

- Istraživanje pokazuje da je tri i po miliona birača opredeljeno, a taj broj raste, tako da se može očekivati da na izbore izađe oko četiri miliona birača i ključ je upravo u onima koji će se tek opredeljivati. Prema sadašnjem istraživanju, naprednjaci sami mogu da imaju većinu - rekao je Blagojević.

On smatra da će u parlament ući i stranke manjina - SVM i SDA Sulejmana Ugljanina, a postoji šansa da i Albanci imaju svog poslanika.

(Telegraf.rs)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • G-Man

    3. mart 2014 | 00:50

    Nadrljali smo......

  • Ivan SD

    3. mart 2014 | 02:38

    Tesko mi je da poverujem da smo toliko glupi i da cemo toliko da se zakopamo ovim izborima!

  • Boki

    3. mart 2014 | 00:58

    Pratim kampanju i mogu reci da nikad nije bila jadnija. Politicari daju tako besmislena obecanja, sluze se jeftinim trikovima, ne nalazim politicara koji ono sto kaze psro on tako misli, a drugo da za to ima i objasnjenje kako je to realno ostvarivo. Plasim da niko u ovom trenutku ne zna kako da izvuce zemlju iz krize, zato su i price samo formalna obecanja jer se mora nesto obecavati da bu ljudi glasali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA