U Srbiji živi 100 multimilionera!

Svaki od njih raspolaže sa imovinom vrednijom od 30 miliona dolara, odnosno 22 miliona evra

  • 20

Srbija je prošle godine imala 100 multimilionera, a svaki od njih  raspolaže sa imovinom vrednijom od 30 miliona dolara, odnosno 22 miliona evra.

To pokazuje najnoviji globalni izveštaj o bogatstvu, singapurske istraživačke kompanije Njealth-dž. Ova kuća u svom istraživanju ne navodi imena bogataša, niti način na koji su stekli bogatstvo, pišu "Večernje novosti".

Broj srpskih multimilionera i vrednost njihovog bogatstva, stručnjake ne iznenađuju previše. Profesor Ljubomir Madžar kaže da "kada imamo privredu u velikim turbulencijama, što je slučaj svakako sa našom, onda se za maštovite, vredne i hrabre ljude ukazuju prilike za značajno uvećanje njihovog imetka".

- U jednoj jako uravnoteženoj privredi, tih prilika je manje, i to bi bio jedan činilac, koji ide u prilog povećanju broja multimilionera. Drugi razlog je naš nesređen pravni sistem, gde se mnoga pravila ne sprovode, mnogi zakoni i propisi se ne primenjuju, što opet otvara mogućnost za nekakve poslovne poduhvate, koji rezultuju uvećanjem imovine -  ističe Madžar.

Prema rezultatima istraživanja singapurske kuće, za bogataše se smatraju oni sa imovinom vrednom najmanje 22 miliona evra. U Srbiji su poreznici odredili da se bogatašem može zvati svako ko poseduje imetak "teži" od 35 miliona dinara. Poreznici smatraju da takvih bogataša ima bar 2.000, ali prijavilo se tek njih 500.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA