Gašić: SNS je garant da se penzije neće smanjivati

 
  • 8

- Penzioneri su svoje penzije zaradili radeći, gradeći i stvarajući ovu zemlju, a mi moramo da budemo dosledni i da u narednom periodu probamo makar da održimo sve ono što su oni uspeli da urade - kaže funkcioner SNS-a

Prilikom obilaska seoskog penzionerskog domaćinstva u selu Kukljin kod Kruševca, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke, Bratislav Gašić, rekao je da je jedan od najbitnijih zadataka SNS da penzioneri budu maksimalno zaštićeni i da je SNS garant da njihove penzije neće biti smanjivane.

- Penzioneri su svoje penzije zaradili radeći, gradeći i stvarajući ovu zemlju, a mi moramo da budemo dosledni i da u narednom periodu probamo makar da održimo sve ono što su oni uspeli da urade. Siguran sam da će, posle završetka ove kampanje, svi oni koji su glasali za PUPS, videvši rezultate zalaganja našeg predsednika Aleksandra Vučića za penzionere, svoj glas poveriti Srpskoj naprednoj stranci - istakao je Gašić.

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije, Rasim Ljajić, naglasio je da su briga za ljude i briga za stare osnovna načela na kojima počiva naša koalicija.

- Srbija u tom smislu ima i obavezu više, kao jedna od pet država u Evropi koja ima najstariju populaciju i oko 200.000 ljudi starijih od 65 godina koji nemaju nikakva novčana primanja, ni socijalnu pomoć, ni pravo na penziju. Danas smo posetili staricu koja nema penziju, a tek će ovih dana ostavriti pravo na socijalnu pomoć, zahvaljujući lokalnoj samoupravi. Briga za stare mora da bude izraz konkretne akcije. Nije rešenje samo da ih smestite gernotološke centre i domove za stare, već moramo da im pomognemo, uz pomoć lokalne samouprave, i u skladu sa realnim mogućnostima. To je najmanje što možemo da učinimo za njih -  rekao je Ljajić.

(D. Z.)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA