LJAJIĆ: Potrebna velika pobeda, samo SNS može da sprovede reforme!

 
  • 3

Ljajić je na kongresu Socijaldemokratske partije Srbije na kojem je ponovo izabran za predsednika, rekao da se vrlo lako može desiti da se posle izbora svi udruže protiv njih, te da je zato potreban veliki rezultat

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić poručio je danas da na predstojećim izborima nije potrebna samo pobeda nego "velika pobeda", uz poruku da samo Srpska napredna stranka i njen lider Aleksdandar Vučić mogu da sprovedu reforme, a da će SDPS tome doprineti.

Ljajić je na kongresu te stranke, gde je ponovo izabran za predsednika, rekao da se vrlo lako može desiti da se posle izbora svi udruže protiv njih, te da je zato potreban veliki rezultat.

Ljajić je pozvao pristalice i simpatizere da u sledećih dvadeset dana daju sve od sebe i "prošpartaju Srbijom" i da se bore kao da je u pitanju borba za cenzus.

- Hoću da doprinesemo ne samo velikoj pobedi, već reformama koje će SNS i Aleksandar Vučić da sprovedu - rekao je Ljajić.

On je naveo da je premisa SDPS da nađe sredinu između pragmatičnog i ideje i da hoće reforme, naglasivši da je slogan koalicije kojoj pripada "Svom snagom u reforme".

Govoreći o situaciji u privredi i društvu, on je poručio da se mora razvijati preduzetnički duh, a ne službenički i da je zato potrebno ukidati privilegije funkcionera da bi se pokazalo da nije isplativije raditi u državnoj službi u odnosu na privredu.

Ljajić je kao prioritet naveo ekonomiju i u tom smislu apostrofirao razvoj i ulaganja u automobilsku industriju, energetiku, IT sektor i poljoprivredu.

On je dodao i da treba da se zna gde se i za šta ulažu državne pare, kao i da je potrebno ulaganje u obrazovanje, u univerzitet i nauku.

Kao četvrti prioritet Ljajić je naznačio stalnu vezu države, univerziteta i privrede kako bi se školovao stručan i potreban kadar, a kao peto naznačio jačanje preduzetničkog duha.

Ljajić se na početku izlaganja osvrnuo i na obraćanje lidera SNS Aleksandra Vučića učesnicima Kongresa koji je rekao da je sa liderom SDPS dogovor postigao za 30-40 sekundi, "jer je ispunio sve što je Ljajić tražio", primetivši da je "dobio i više nego što je tražio jer je Vučić bio široke ruke".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA