U Valjevu otkriveno 1.000 pijanih vozača!

 
  • 2

- Prošle godine je alkotestirano oko 14.400 vozača na području Valjeva, a u alkoholisanom stanju smo zatekli 958 vozača, što uopšte nije mali broj. Od skoro 1.000 pijanih vozača, 302 lica su zadržana u policijskoj zgradi na trežnjenju - kaže komandir saobraćajne policije Aleksandar Vilotejević

Tokom prošle godine policija u Valjevu je otkrila je skoro 1.000 pijanih vozača.

Komandir saobraćajne policije Aleksandar Vilotejević kaže za Telegraf da u Valjevu ima oko 30.000 automobila, tako da brojka od 1.000 pijanih vozača nije zanemarljiva. On navodi da je alkohol, pored brze vožnje, jedan od glavnih uzročnika saobraćajnih nezgoda.

- Prošle godine je alkotestirano oko 14.400 vozača na području Valjeva, a u alkoholisanom stanju smo zatekli 958 vozača, što uopšte nije mali broj. Od skoro 1.000 pijanih vozača, 302 lica su zadržana u policijskoj zgradi na trežnjenju- kaže Vilotijević.

Saobraćajna policija u dane vikenda ima pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju. Praksa pokazuje da svakog vikenda saobraćajci otkriju 5-6 pijanih vozača, a neretko se dešava da za volan sedaju i žene koje su u alkoholisanom stanju.

Na području Valjeva do sada je oduzeto 211 vozačkih dozvola. Reč je o vozačima koji su za dve godine dobili 18 kaznene poena i oni će, uz plaćanje visoke novčane kazne, ponovo morati da polažu vozački ispit.

(S. S.)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djomlica

    20. februar 2014 | 15:02

    Samo!??? Moze to i bolje nego nm policija nema adekvatan podstrek!

  • srbin

    21. februar 2014 | 21:55

    evo , rešen je problem, ovi pijani vozači su doveli ovu državu do propasti,sad je rešen problem, oduzećete im dozvole ,njih debelo kazniti, i svi su problemi rešeni,narod će biti bogatiji,bezbrižnili,i svi će problemi biti rešeni.ali u ukrajini se pokazalo da je posle toga nastupilo nešta drugo.ovako počinje a zna se kako se završava, samo da ne bude da vlast sa tim nema ništa,ide mitrovdan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA