Tenkovi tesni za sve krupnije kineske vojnike!

 
  • 1

Ispitivanje u kojem je učestvovalo 20.000 vojnika utvrdilo je da je prosečan kineski vojnik porastao za dva centimetra i da je širi u struku za pet centimetara

Prosečan kineski vojnik je za poslednje dve decenije postao viši i krupniji, saopštila je danas kineska vojska, najavivši da će naoružanje biti prilagođeno merama i potrebama savremenog vojnika.

Ispitivanje u kojem je učestvovalo 20.000 vojnika od 2009. godine, utvrdilo je da je prosečan kineski vojnik porastao za dva centimetra i da je širi u struku za pet centimetara, objavio je zvanični dnevnik Kineske narodne armije.

Zbog toga su se vojnici suočili sa problemima kao što su skučeni prostor u tenkovima, koji su napravljeni još pre 30 godina, kao i relativno kratke puščane cevi što kod vojnika koji su sve viši može da izazove neprecizno gađanje.

Vojska je najavila da će naoružanje i uniforme biti prilagođene merama savremenog kineskog vojnika, prenosi AP.

Kina ima najbrojniju vojsku na svetu sa 2,3 miliona vojnika i vojni budžet od 139 milijardi dolara koji je prošle godine bio drugi po veličinu u svetu, posle američkog.

Kineska vojska ulaže mnogo novca u nabavku novih aviona, brodova, tenkova i oružja svih vrsta, navodi AP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ENZO

    19. februar 2014 | 09:34

    GMO na djelu. Do prije dvadeset godina nisu imali hrane ni za svoje potrebe,a sada su jedan od najvecih svjetskih proizvodjaca i izvoznika hrane.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA