KRAGUJEVČANI ZA PRIHVATILIŠTE: Prikupljeno 200 potpisa za sat vremena!

 
  • 1

Počelo potpisivanje peticije za očuvanje Prihvatilišta, sigurne kuće, usluga gerontodomaćica, a građani Kragujevca pokazali su da su ujedinjeni da to sačuvaju

U Kragujevcu je danas počelo potpisivanje peticije “Ako nemate novca, imate li srca” za odbranu Prihvatilišta za decu koje bi moglo da bude ugašeno jer će bez posla ostati više od polovine zaposlenih. Socijalni radnici i psiholozi koji brinu o deci, vaspitači i kuvari koji im spremaju hranu otići će u skladu sa novim zakonom o smanjenju broja zaposlenih u državnim institucijama.

Na trgu Kod krsta, samo od podneva do 13 sati peticiju za očuvanje prihvatilišta potpisalo je više od 200 Kragujevčana.

Socijalni radnik i rukovodilac prihvatilišta Žaklina Ilić kaže da će umesto 11 zaposlenih u prihvatilištu ubuduće raditi njih troje.

- Neizvodljivo je da psiholog, socijalni radnik i jedan vaspitač 24 sata, u tri smene, brinu o šestoro dece u Prihvatilištu i osam sati dnevno brinu o još desetak dece u dva dnevna centra. Sa tim brojem radnika bolje je da Prihvatilište i ne postoji jer će funkcionisati samo na papiru, kaže Žaklina Ilić.

Kragujevačko prihvatilište deo je ustanove “Kneginja Ljubica” u kojoj su smeštena i dva dnevna centra za ugroženu decu, Sigurna ženska kuća i Pomoć u kući. Uštedama koje država ovde planira da ostvari od 60 radnika ostaće tek polovina. Pomoć u kući za stare i nemoćne takođe je ugrožena. Od 27 gerontodomaćica, od kojih su mnoge samohrane majke, 14 će ostati bez posla.

(M. M.)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA