Britanska oluja odnela dva života

 
  • 3

Jedna žena smrtno je nastradala kada se na automobil u kojem se nalazila srušio deo zgrade, a muškarac (85) kada je veliki talas razbio prozor na kruzeru u La Manšu i usmrtio ga na licu mesta

Olujno nevreme koje je zahvatilo Veliku Britaniju je u poslednja 24 sata odnelo dva života, a izazvalo je i haos u saobraćaju i nestanak električne energije u najmanje 140.000 domaćinstava.

Londonska policija je saopštila da je u Vest Endu, delu prestonice poznatom po velikom broju pozorišta, jedna žena smrtno nastradala, a muškarac završio u bolnici, nakon što se sinoć na automobil u kojem su se oni nalazili srušio deo zgrade, prenela je agencija AFP. Druga žrtva je 85-godišnji muškarac koji je izgubio život kad je ogromni talas razbio prozor na kruzeru u La Manšu i usmrtio ga na licu mesta.

Više sreće imalo je tridesetak ljudi, koji su spaseni iz restorana poplavljenog nakon što su olujom nošeni crepovi razbili prozore tog lokala, zbog čega je unutra pokuljala voda. Budući da je jug Engleske najgore pogođen nevremenom, nekoliko letova sa aerodroma "Hitrou" je otkazano. Pored toga, na tom području je došlo i do prekida železničkog saobraćaja, dok je zbog oborenog drveća bilo problema i u drumskom saobraćaju.

Više od 140.000 domaćinstava u Velikoj Britaniji je i dalje bez električne energije, dok je ona ponovo priključena za 310.000 domaćinstava koji su zbog olujnog nevremena u jednom trenutku ostali bez nje, saopštila je britanska elektrodistributivna kompanija.

Očekuje se da će vodostaj nabujale Temze ovog vikenda porasti na najviši nivo u proteklih 60 godina, pa je britanski premijer Dejvid Kameron juče ponovio obećanje da će učiniti "sve što bude potrebno" da se pomogne naseljima ugroženim poplavom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Vučić na Samitu Ukrajina-Jugoistočna Evropa u Dubrovniku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA